2011-02-22

Bokprat

Andra dagen i följd som jag fick åka till kiosken som är en post också, och ett apotek fast de flesta besökarna där spelar på olika saker, hästar, fotboll eller kanske bara slumpade nummer. Jag hämtade paket från min bokleverantör, 2 dar i rad, härligt!!
Stickböcker!
Efter en kort titt har jag följande att säga om böckerna:
Marchant, Nancy: Knitting brioche
Patentstickning med en eller flera färger och bilder instruktioner till olika metoder. Kul med en djupdykning i patent! Det finns mönster till många olika plagg. Jag blir så sugen på att testa, vilket garn ska jag ta ur lagret? Det är den här boken jag ska ägna mig åt i kväll!
Chin, Lily: Power cables
Alla sorters flätor, enfärgade, flerfärgade, slätstickade, ribbstickade m m. Här finns även mönster till olika plagg med flätor: koftor, tröjor, sockor vantar m m. Det är bara att sätta igång med flätstickningen. Jag har inte några andra flätböcker att jämföra med, det kanske finns bättre eller med fler flätor men den här förklarar hur flätstickninhg funkar så man kan göra egna.
Gibson-Roberts, Priscilla: Knitting the old way
Vilken bok! En massa intressanta tröjor från olika ställen i världen, gamla bingetröjor, aran, tycka koftor och allt möjligt! Grundmönster till tarditionella plagg. Det enad den här boken saknar är foto så man kan se hur tröjor och koftor egentligen ser ut. Men den är en skatt!
Radcliffe, Margaret: The essential guide to colour knitting techniques
Färgteori, färgkombinationer, ränder, mönster med flera färger och lyfta maskor, flerfärgsstickning, flerfärgade garner, intarsiateknik, kortfattat om flera olika tekniker samt ett kapitel om avslutningar med bl a i-cord. En riktig grundbok om stickning med färg, det finns en del mönster i boken men teknikavsnitten verkar mest intressanta. Den här kan man gå till för att få idéer eller om man har en idé som man behöver omsätta i praktiken. Det hade nog varit bra att sticka en del prover som kanske kan användas till något, muddar eller stockskaft t ex.

3 kommentarer:

Tina sa...

Beundrar er alla som klarar av dom engelska mönstrena...
Har jätte svårt för sticktermerna, även om jag pratar hyfsad engelska.

jenjenwig sa...

Så fina böcker, men jag håller med ovanstående kommentator - jag är urkass på att fatta engelska stickmönster! Lyllos er som kan...

Kristina H sa...

Vi har haft några knitalongs på engelska för att få igång de som velat men inte vågat på vårt stickkafé. Eller så får ni be er garnaffär eller nåt studieförbund fixa en kortkurs i "sticka på engelska" efter det brukar det släppa.