2011-05-24

Avslutning


Dags för att avsluta lite saker, ibland är jag bara startare men nu börjar i alla fall några saker bli klara. iPadfodralet är klart och
jag har fodrat det! Får nypa mig i armen för att fatta att det är sant, lite gulgrönt linnetyg och tre svarta knappar så nu ska paddan få åka med ut i världen, ska bara skaffa ett simkort också så är den komplett.

Nattröjan är färdigstickad och ligger på strykbrädan och torkar, grönt linnetyg till infodringarna, grön sammet och ett fint band är inköpta. Tänker leta i knappasken efter några norska tennknappar. Min virkade Noro Sekkuscarf är också klar, det är bara några trådar kvar att fästa! Så bra det känns! 
Men är sugen på att starta en ny kofta/bolero i kaunigarn, kanske med stärnor ur boken 7668 stjärnor av Britta Johansson. Det får nog bli nåt slags broderi på den också för jag har kauni i två färgställningar mörkblått-kobolt-lila och petrol-turkost samt två hekto hemfärgad petrolgrönt. Jag tror jag behöver några varma färger som komplement till detta kalla färgpaket och då kanske broderi kan vara rätt. Känner lite för nåt slags Odd Molly-wannabekofta med ett knytband under bysten. Kan det bli nåt tro?

Vi har sjal-KAL på stickkaféet så jag startade en linsjal i två färger brunsvart och solgult! Den är efter modellen Scalloped shawl i Malabrigo 3-boken (vänster, bild ur boken). Sen traggar jag på med min sockgarnssjal á la Akimboblanket av Stephen West, även den efter ett mönster i Malabrigo 3 fast jag gör en trekant istället för en fyrkant. Nu dags för kanten i ljusrosa, känns riktigt ovant med den färgen.

Sommarkofta kanske?
Om jag skulle ta och titta över mina bomullsgarner och ta fram det svarta lingarnet som jag inte lyckats varken sticka eller virka en sommarkofta av, dags för ett nytt försök? Hade varit kul med en bomullskofta också, antagligen får det bli något färgglatt om jag
lyckas blanda till nåt av det som finns i lagret.

Och ännu mer avslutning - det börjar närma sig en student i familjen, lite roligt pyssel med mat presenter och fotoskylt m m är det vi sysslar med.

Som avslutning några bilder från Stickkaféet och våra Setesdalsboleros och dito koftor.


1 kommentar:

Anna sa...

Så mycket fint du får av stickorna! Fodralet är jättehäftigt, skulle liksom vilja kika närmare på det för att se hur du gjort ;)
Era koftor är också läckra, gillar din lite längre variant, blir faktiskt sugen på att starta en egen!