2011-09-11

BA (Blockers Anonymous)

Nja, snarare Shawl Knitters Anonymus, jag har stickat en massa sjalar och lagt på hög. När tänkte jag egentligen använda dom? Nu tog jag i alla fall tag i blockningsbiten och har under nästan en vecka blockat på en stor madrass i vardagsrummet. Det blev 8 sjalar och en fuskpolo, nästa blockning blir Earth and Sky II (i grönt, vitt och svart) som jag precis har fäst alla trådarna på.
Stjärnkoftan vilar lite men vill verkligen bli klar med den, har istället börjat en Sekkuorm och en Hidden in the Forest by Veera Välimäki (hon gör fina saker) i Jitterbug (gult och brunt), letar förgäves efter det bruna som jag ju har nånstans. Har också stickat ett par halvvantar till A som är i Paris och aupairar. Det räcker kanske med halvvantar under den franska vintern, annars så är hennes Hugin och Munin från Stickfestivalen precis klara.
Sekkuormen
 Har i alla fall gjort en plan för stjärnkoftan och bestämt mig för att försöka med brunt, beige och vitt broderi på den, vill att den ska funka till bruna byxor och kjol i vinter.
Om två veckor ska jag på kurs med Vivian Höxbro, Danska nattröjor på Kulturen i Lund, det kommer att bli så himla kul. Väntar spänt på lite instruktioner om vad jag ska ta med mig, En nattröja är en dansk
spederöja, dvs en reliefsticksd tröja med både snodda maskor och vanlig reliefstickning. Jag har ju på egen hand stickat en ur boken Knitting the old way och t o m dekorerat den. Har använt den en hel del, gillar till min förvåning halvlånga ärmar men det nog för att det är sommar.
Här är i alla fall mitt blockningspotpurri.
Håll till godo!

5 kommentarer:

Tant Kofta sa...

Hej, hej!
Ja du Kristina, om du kommer i samma situation som Kraka kan du ta en sjal (och inget mer) och tanka "klädd men ändå inte klädd".
Du har stickat så fina grejer, härligt att se!
med hej fr. TantKofta

Madam Munch sa...

Hvor har du lavet mange flotte sjaler.Earth and Sky II har du en opskrift på det eller en henvisning. Det synes jeg er specielt flot.

Kristina H sa...

Earth & Sky är ett av Stephen Wests mönster, kan köpas på Ravelry.

Liisa sa...

Imponerande! Jag går genast med i BA om det alltså gilla att man har en massa oblockat... Du borde kalla dig Queen mudd & shawl hädanefter!

Anonym sa...

Vet inte hur jag hamnade här men...oj oj va imponerande fina sjalar! Vad heter dom? Eller är det egna mönster? tack för titten, återkommer gärna till dej! Rita