2011-10-04

Stjärnor, blommor och fina priser!

Som om ni inte visste det ni som läser min blogg men stickning är inne! Nu har Annemor Sundböe, Norges stickmamma nr 1 fått något som motsvarar konstnärslön från staten, hon kan leva av att vara stickexpert, underbart! Detta säger hon om stickning: – Strikking er kulturhistorie, og da handler det om å nøste seg bakover. Och som om det inte var nog så fick Britt-Marie Christoffersson kulturpriset av Region Halland, 50 000 kr.
Härligt!


Själv har jag ägnat mig åt stjärnor och blommor. Ett par muddar med nattröjsstjärnor i Röros lamull, sen blombroderier på muddar och vantar. Blombroderiet ska matcha min pimpade vinterkappa. Och stickat klart den lilla påsen som vi började på kursen. Nu håller jag på med ett par dominosockar som ska tovas och så har jag fått beställning på ett par lettiska vantar. Kul projekt, samtidigt som jag förtränger stjärnkoftan, drar mig för att sy in den mm, men har köpt garn att brodera med, den ska också pimpas! Nähä, nu dags för stickkafé online på facebook. Jag ska kolla vad dom andra håller på med!

2 kommentarer:

Pixi sa...

Ja det är så sant ! Vi måste värna om vårat kulturarv!! Grattis till hewnne!! Jättefina vantar bl a du gjort !Vilket jobb!! =)

Liisa sa...

Fantastiska muddar, vilken bra idé!