2011-11-20

Vill ha!

Bilden är lånad från Kate Davies webb.
Den här måste jag bara sticka!  Den är ju allt jag gillar: möbius, flerfärgsstickad och bara såå himla snygg! Men jag kan ju inte göra en precis likadan eller ska jag göra det och sen göra min egen variant? Mönstret finns på Ravelry eller Kates webb. Funderar på att sticka den i Semilla från BC-garn, ska bara kolla vem som säljer det, tror att det skulle bli perfekt kvalitet eller är det så att jag har nåt garn som skulle funka? Vill ha den i ett mjukt följsamt garn så att den inte blir för stel eftersom den är dubbel.
Medan jag tänker på den försöker jag avsluta lite saker, det är alltså precis som vanligt!
Är så glad för min stjärnkofta, har redan använt den en hel del den passar och är lagom varm. Det känns som jag kommer att använda den mycket, funderar t o m med på att skaffa en mörkblå klänning som passar till och kanske ett par roströda strumpor.

Min nattröja växer lite, har börjat på ena ärmen och faktiskt även startat ärmar på min spedetröja (längtar efter en tunn svart tröja och den är ju på gång!). Sen är det vantarna som har fått åka lite tåg och snart är klara - bara lite tummar som ska stickas.
Nu gäller det att hålla i lite och inte starta den där underbara möbiusen innan åtminstone nåt är klart. Det kan ju vara så att jag ska sticka lite småjulklappar också.
Nästa söndag 27 november är det skyltsöndag i Tyringe och då har jag lovat att sticka lite julkulor á la Arne och Carlos. Boken har ju kommit på svenska, ska bli kul, förra året stickade jag ganska många och det var superroligt! Har ni vägarna förbi Tyringe så håller jag till på biblioteket kl 13-17 så klart!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Var kan man få tag mönstret till den fina koftan man knyter i midjan? Den gillar jag skarpt, vad är det för garn till den? Hoppas att mönster finns på svenska, har aldrig stickat engelska mönster.
Mvh Veronica
virre.orust@telia.com

Kristina H sa...

Tack Veronika, mönstret finns bara i mitt huvud. Det går inte att köpa men kanske finns något liknande nånstans på nätet. Garnet är Kauni från Estland i två olika färgnyanser. Jag har stickat den på stickor nr 3.

Madam Munch sa...

Flot møbius, den vil jeg også gerne strikke. Tak fordi du viste den her på bloggen, jeg er jo også vild med mønsterstrik.

Camilla sa...

Ja, Kates nya mönster är superfint, men vet inte om jag har tålamod att sticka den... Semilla finns i alla fall på Garn Davidshall, om du har vägarna förbi Malmö någon gång.

Marias stickning och läsning sa...

Din stjärnkofta är helt underbar! Får hålla hårt i mig för att inte sätta igång en koftstickning i din stil mitt i marknadsstickningar och julstickningar som ligger på hög.

Läst, sett & hört sa...

Så fin stjärntröjan är, Kristina!
skaffa den mörkblå klänningen och de roströda strumporna så kommer jag och tittar!

IngridJ sa...

Hej!
Möbiusschalen har jag stickat, du kan se en bild av den på
http://ingridskursblogg.blogspot.se/2012/03/mobiusband-som-halsduk.html
Nu är jag pensionär och har tänkt mig att sticka mer. I min nya blogg http://ingridspostit.blogspot.se/
har jag börjat göra en lista med stickbloggar som en flik och där har jag lagt in din. Hoppas det är ok.

/ Ingrid

Kristina H sa...

Ingrid! Klart du får länka till min blogg, det är bara roligt!