2012-03-23

Hajpade charmtroll

Det är väl inte fel när stickning blir hajpad eller? Nej, det tycker jag inte alls. Om stickning ska ses som något mer än vad tanter och gummor sysslar med när dom inte har nåt annat för sig så krävs det nog ett par karlar i det samhälle vi har idag. Dessa karlar Arne och Carlos är två begåvade, charmiga och prestigelösa norrmänn (nja, den ene är faktiskt från Skanör). Dom har hållit på den kläddesign i tio år men slagit riktigt stort först när dom kom på att man kunde sticka julkulor. Nu turnerar dom i Europa och marknadsför sina böcker och igår var dom i Köpenhamn för att prata om Påske, hele året som kommit ut på danska, norska och finska (det svenska förlaget har inte ens köpt den än !).

Vilka var där och träffade dom då? Jo, 60 kvinnor i ålder 35 till 67 skulle jag tro och så jag och Helylleeva. Vi hade verkligen trevligt i deras sällskap och fick lära oss en hel del om hur det går till att fira påsk i Norge. När man nu ska till Köpenhamn så kan man ju inte bara sticka dit för kvällen så vi tog nästan en heldag och passade på att reka lite i garnaffärer men kollade även upp Köpenhamns huvudbiblioteks stickböcker. På tåget hann vi sticka lite och Skånetrafiken såg till att vi blev rejält försenade och kom hem långt efter midnatt. Ja, fast det var en härlig dag och solen bröt fram så vi kunde sitta ute och äta och ta en öl, härligt!
Mer och Arne och Carlos, kan man se på deras hemsida och det är ju helt klart att dom är mycket skickliga marknadsförare!

1 kommentar:

Merete sa...

Ja, det var rigtig hyggeligt!