2012-08-26

Splittrad
Det är så mycket jag vill, skulle vilja vara mer specialiserad eller fokuserd. Det finns då många roliga stickprojekt som väntar på mig. Spedetröjor, nattröjor, näverstickade tröjor, flerfärgsstickade tröjor, vantar, sockor, sjalar, halsdukar och mössor och... Nu måste jag försöka prioritera bland alla idéerna. Vad vill jag har påmig, vad trivs jag i, vad passar till mina övriga kläder? Den enda frågan jag inte behöver ställa är "vad behöver jag"? för jag behöver inget, jag har vad jag behöver i stickat men jag vill gärna göra något nytt. Till mig? ja eller till någon annan.
Det är bra om jag har en bra tågstickning eftersom jag åker tåg ca 45 minuter varje dag och sen har jag en nattröja som borde stickas klart. Tänk om jag skulle försöka börja med det. Att det ska vara så svårt!Förra helgen var jag i hemslöjdens tält på Malmöfestivalen och visad intresserade hur man stickar och virkar (mormorsrutor), det var trivsamt och varmt. Nya kontakter med andra frivilliga och besökare i tältet, roligt! Nu är det dags att återgå till egostickning igen, började med att sticka en liten snibb ur Ann-Mari Nilssons andra stickbok, en lagom stickning för en ganska trött stickerska, den lilla snibben blev snabbt klar. Till slut har mitt evighetsprojekt med en spetstickad möbius landat i blockning, det blev över 1000 maskor på slutvarvet och med i-cordavmaskning blev det 4 maskor för varje avmaskad maska, puh! Men elastiskt, hållbart och fint. Igår kunde jag inte hålla mig längre, hade bestämt att jag behöver en svart spetstickad sjal så iväg till Helylle för att köpa svarrt garn! Kom hem med, ja, gissa vad, jodå en härva svart men dessutom tre nystan schoppel-wolle i mycket glada färger. Och sen hände det, jag satte igång med två nya projekt en Camino Leaves av Kieran Foley och en egen sak i dragspelsnäver, en avlång sjal. Hm! Sen har jag börjat sticka en lite gris, fick en beställning och dom är ju så söta! Det goda är att jag har två möjliga tågstickningar och att jag i veckan har satt igång det avslutande på en grå mysig rundsjal som jag påbörjade i våras.

5 kommentarer:

Maggisen sa...

Hej! Måste fråga, vad är det röda du visar på en bild här?

Kristina H sa...

Jo, det är en spetsstickad möbiussjal, ska visa den på när den har torkat. Ser rätt knäppt ut när man blockar den. Här är en bild på en annan möbius, där ser man principen med vridningen. http://1.bp.blogspot.com/_33rxEe29HYQ/TLBOWDiGPLI/AAAAAAAAAK0/tB06hD5jpRw/s1600/004.JPG

heidi sa...

alla dessa val...:)

fint blir det i alla fall:)

Maria i Falkenberg sa...

Så många trevliga saker! För att ha så mycket igång, så får du väldigt mycket gjort ändå tycker jag. Stickade mormorsrutor - hur ser de ut?

Kristina H sa...

Skrev jag det, nej, vi virkade mormorsrutor.