2013-02-17

Fast i öststickerierna

Den där estniska stickboken är ju bara så himla härlig (Ornamented journey), mera Esland! Nu håller jag på med två par vantar och är på väg att köpa fler strumpstickor 2,25 mm för att kunna starta ännu fler. Åh så jättekul och fint!
Sen går ju vantar ganska fort i alla fall om man är lite uthållig och stickar klart båda två. Jag är lite förvånad över att jag ännu inte har drabbats av nåt psykbryt över fingervantarna utan att det faktiskt är riktigt kul. Men jag ska inte starta ett par till innan dessa är klara, så den ensamma vanten är en tumvante.

Den gångna veckans resor har gjort att jag nått ända upp till ärmhålen på min gröna spedetröja och i Stockholm hittade jag ett jättefint sidentyg till besparingen och en finfint band också. Känns bra!

7 kommentarer:

ylva sa...

Ser fantastiskt fint ut !

Madam Munch sa...

Den bog har jeg også og her har jeg hentet meget inspiration. Fantastisk flotte fingervanter, du er ved at strikke.
Du må til Estland. På nationalmuseet i Tartu finder du en hel skat af mønstre.

Marias garnhändelser sa...

Skitsnyggt! Vilket garn har du valt att sticka i?

IngridJ sa...

Otroligt vackra vantar. Måste bli nästa projekt.

Kristina H sa...

De är stickade i restgarner, lite Rauma finull, lite Kauni, lite tvåtrådigt vävgarn

Elisabeth - Tant Thea Magnusson sa...

En så stabil kvinna som du får inte psykbryt. Möjligtvis lägger du lugnt undan stickningen och börjar på något nytt:) Kram

Kristina H sa...

Nej, inget psykbryt och nu är alla 10 fingrarna stickade! Jag är dessutom sugen på att sticka ett par fingervantar till. Vad har hänt med mig?