2013-08-25

Blandning

Ännu en vecka med härligt sensommarväder, det får gärna fortsätta länge till!
På stickfronten inte mycket nytt, fast filten går in på målrakan, bara ca 900 maskor i-cordavmaskning. Blir ni avundsjuka? Nej, just det men fin blir den iallafall. Min Batad är klar och testad, den kan nog bli använd en hel del i höst/vinter, lagom stor och roligt asymmetrisk. Det är en svart kofta på g, den är en kombination av
Assemblage av Norah Gaughan och Tant Koftas uppifrån och nerkofta och jag stickar den runt trots att den är enfärgad. Det blir att klippa upp! Tyvärr kommer väl inte det fina reliefmönstret att synas så mycket men det är faktiskt en svart kofta jag behöver!
Har varierat mig med lite virkning, några grytlappar faktiskt. Det blev att flytta ena dottern till Linköping och efter några dagars "hemlöshet" har det löst sig så nu kan hon snart flytta in i en etta och då behöver hon ju grytlappar bl a :-) virkar ur boken Virka av Maria Gulllberg.
Är lite sugen på att virka lite rutor med rund mitt, tycker det är så fint, men vad ska jag göra med dom? Vill ju helst göra färgglatt, kanske jag också behöver nya grytlappar.
Ska försöka mig på lite montering i veckan, ta fram grejor så det bara är att sätta igång, har foder mm till mina virkade väskor och allt till den bruna nattröjan finns ju, bara att sätta igång, varför är det det svåraste?

1 kommentar:

heidi sa...

här lyser verkligen flitens lampa:)

det virkade ser verkligen fint ut!

men att göra en avmaskning med 900 i-cordmaskor - tala om stickningen i sakta mak. fast i-cordavslutning ger en snygg kant, så den är väl värd allt arbete man lägger ner på den:)