2005-12-23

Köpenhamn äntligen!5 december i Köpenhamn

Ganska grått och regnigt men med humöret på topp anlände vi något försenade till hovedbanen. Karta fixade vi snabbt på turistbyrån och en lista över adresser till de bästa garnaffärerna hade vi hämtat på bloggen 123strik.dk . Men först var vi tvungna att stilla vår hunger. Efter en stund hittade vi en engelsk pud som kunde hjälpa både mot hunger och törst.

Åter ute i det ruggiga vädret styrde vi mot Fiolstraede, på vägen ramlade vi över en affär som INTE stod på listan, men hade garn och tyg STOF. En liten hörna med garn, fina och prisvärda saker. Hit får vi gå på vägen tillbaka!

Sen besökte vi både kläd- och garnaffärer, Carin köpte inte mycket (mest p g a en hägrande Italienresa) men njöt otroligt av att bara strosa ikring i regnet och helt få fokusera på garner och mönster. Till sist när det hade blivit mörkt hittade vi till Handler med en massa band, blixtlås och allt för balen. Jodå, vi hann in på STOf igen och Kristina fick med sig några nystan. Vi köpte inte jättemycket men fick en massa inspiration till nya stickerier.
Jag gillade nog Uldstedet och Strikkeboden bäst av alla affärerna.

Gissa om vi provade kläder också? Vad vi än provade granskades och vi kom ofta fram till att ”den där skulle man ju lätt kunna göra själv”. (Det är ett effektivt sätt att tänka när man ska vara återhållsam med inköpen). Till slut föll vi för några Pilgrimsmycken.
Försedd med halsband, ett garnnystan som lätt kan tas för ett fågelbo, kakor och kaffe anträddes resan hem efter en mycket lyckad utflykt. Mera, mera!!


Slutsats: vi behöver göra det igen, men borde ha mer tid och dessutom ska det hela kombineras med övernattning och besök på den nya operan, då kan det bli RIKTIGT bra.

Inga kommentarer: