2006-05-06

Stickväder

Vår... varmt... är det stickväder? Ja, det är alltid stickväder!

Regnar det är man inne, är det varmt och fint kan man sitta ute. Det enda väder som inte lämpar sig för stickning är en äcklig, tryckande och fuktig värmebölja, men det känns långt borta.
Denna helgen tänkte jag försöka fördela min tid mellan det nödvändiga och det roliga. Det roliga är trädgården, stickningen och familjelivet.

Jag har stickat klart lite på senaste tiden, några muddar, den blå sjalen till Brita, en egen Kaunisjal i grått/lila/svart och en virkad halsduk i bomullsgarn. Mönstret till virkningen hittade jagg i en Voguebok, men har gjort om det lite, enligt mönstret skulle alla delarna virkas var för sig och sys ihop, jobbigt! Jag virkade den i två färger och lyckades virka rätt långa bitar utan att behöva ta av tråden.
Håller på med en sjal i ett vackert lingarn, det är lite pärlor på den, blev inspirerad när jag var hos "Helylle-Eva" i påskas, hon höll på med en svart lite smalare än min.
Snart ska måndagsstickerskorna hem till Anna och titta på hennes stickmaskiner, spännande!

Under påsken lyssnade jag på podradio, Knit-cast och Cast On, ganska roligt. Kul att det finns kvinnor(och några män) som orkar göra radio. För mig räcker det med den här bloggen.

3 kommentarer:

Fru Babsan sa...

Underbar sjal!! Var hittade du mänster och garn till den?

Fru Babsan sa...

Underbar sjal!! Var hittade du mönster och garn till den?

Fru Babsan sa...

Underbar sjal!! Var hittade du mönster och garn till den?