2006-10-29

Tant-elodorado

Glimåkra vävadagar är mer än vävning. Textila utställningar, gott om garn och kaffe! Tyvärr missade vi det hembakade kaffebrödet på Vävstolsmuseet, vi hade redan fikat.
Vi fick istället se en jättrolig och fin utställning från Grimslövs folkhögskola. Det var vävning på temat återbruk, inslag av halverade vinkorkar, gummihandskar, flossa av använda kaffefilter och metallvarp av olika slag t o m en vävnad som skulle lysas upp med inbyggda dioder, hur kul som helst och flera riktigt vackra saker.
Det fanns även en trasmatteutställning som också var verkligt fin. Det fanns också riktigt roliga muddar av ylletyg, fast det går nog att konvertera till stickat, ska försöka mig på det. Vi hängav oss mest åt garninköp, bland utställarna fanns traditionella vävgarnsproducenter och andra lite mer spännande garnförsäljare. Jag köpte både dyrt och billigt garm, ska få lära mig färga av Lena. Kul!
På "stickfronten" lite nytt och lite färdigt! En stickad mohair-boa och Agnes sjal har blivit fotad. Försöker avsluta en brun spetssjal, det går framåt och har börjat på en vit sjal, just nu är garnet slut men beställde mer från Tyskland i dag, Wollsucht. Började ett par nya spedemuddar i lite mer användarvänlig färg än vitt, alltså grått! Blev uppmuntrad av Dagens Nyheter, idag står det att vårens färg blir grått! Får väl vänta med att använda dem till efter nyår.

Inga kommentarer: