2007-03-14

Muddar, spetstsickning och utmaning

Har ett nytt muddprojekt: Mudd Royale. Satt och lyssnade på en ointresssnt dragning och då poppade idéerna upp om temamuddar. Det första temat är Mudd Royale, andra som inte har kommit så långt är Mudd Frost, Mudd Skog och Mudd Hav. Åter till Royale, det ska bli tre olika muddpar i olika konstellationera av gult och blått eventuellt en med silver och blått, med kronor på, tänker mig följande namn:


  1. Tre kronor
  2. King
  3. Princess

Jag tänker lägga ut mönster och bilder här på bloggen så fort det har blivit klart,

Kunde inte hålla mig utan beställde boken Lace style av Pam Allen och Ann Budd från Adlibris, den är utgiven av Interweave press. Jag gillar den men den är inget för er som bara vill sticka sjalar, den innehåller en sjal och resten är koftor, linnen, en kjol m m. Där är en superfin kofta på omslaget den ska jag sticka i en tråd tunn ull och en tråd förgarn såsmåningom, den är ett måste inför hösten.

Beställde lite garn från Garnkorgen men denna gången tycker jag sådär, det tunna silkegarnet är väldigt blankt och väldigt lila, men jag kommer nog på nåt. Merinogarnet var väldigt skört så det skicka jag tillbaka men Maria på Garnkorgen är super att handla av och skriver så trevliga mail så jag provar ett annat garn istället. För merinogarnet var jättefint, det kan ju ha varit min härva som var konstig.

Förutom muddprojektet håller jag på med min melonsjal och en silkesjal från Victorian Lace, håller på med kanten och det går rätt snabbt. I torsdagas var det stickkafé på helylle i Vittskövle, mycket trevligt! Kunde inte hålla mig, köpte ett potatisfärgat lingarn och det ska bli en avlång sjal nu under våren, men tänker försöka avsluta ett par pågående projekt först. Är klar med en röd sjal i Syrian pattern. Stickade och filtade klart min regnbågshalsduk, den blev fräsig.

Jag har blivit utmanad av Fru Babsan! Kul tycker inte att jag är så underlig eller konstig, men jag skriver ändå.
Här är reglerna:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.
  1. Jag stickar alltid när det finns tilfälle, tåg, bil (inte när jag kör), hemma och på stickkaféer.
  2. Jag är inte så förtjust i husdjur men de får gärna finnas.
  3. Mördarsniglar får inte finnas, jag kan t o m tänka mig att trampa ihjäl dom (med skor på)
  4. Jag tycker att chiliplantor är snyggare än pelagonior.
  5. Jag vill sen minst två nyhetsprogranm per kväll och missar aldrig vädre
  6. Önskar mig ett måttband med inch istället för cm.
Jag skickar utmaningen vidare till:
Kerstin
Litet Nystan
Stickfrossa
Rosmy
Jennie
Marianne

1 kommentar:

Elin sa...

Potatisfärgat garn... ? Kan du inte visa en bild av det?