2007-03-04

Noroproblem m m

Jag har haft en halvfärdig sjal av Norogran liggande ett tag men snålheten fick mig att agera till slut. Har försökt få tag på mer garn av samma färgkombination av Silk garden men, ack nej, det gick inte. Igår körde jag ut till PP och köpte två nystan i en annan färg som verkade passa till. Under kvällen och förnatten stickade jag klart sjalen och garnet räckte även till ett par muddar i estnisk ribb. Jag blev mycket nöjd, funderar på att använda sjalen imorgon, man får passa på innan det blir för varmt.
Hur kan det vara att jag alltid tror att det blir billigare om man först köper 3 nystan och vid ett senare tillfälle köper ytterligare två istället för att köpa 5 från början?

Fast den här gången kan jag skylla på att jag inte visste vad jag skulle göra med garnet när jag köptet det och därför inte visste hur mycket jag behövde. Köpte lite alpacka till fler muddar en underbar tegelröd, en melerad lila och svart såklart. Passade på att besöka pärlaffären och där hade dom såklart lite nödvändigheter.

I morgon är det stickkafé igen på Aktivitetshuset, ska bli kul att träffa både nya och gamla stickkompisar. Det för alltid med sig lite arbete med att bestämma vilka stickningar som ska med till kaféet, ett kärt besvär!

Håller på med två halsdukar i regnbågsfärgat förgarn, en halsduk som jag såg i Halmstad inspirerade mig, de kanske blir filtade om jag vågar, ska sticka färdigt först.

5 kommentarer:

sussry sa...

Läckra halsdukar. Så häftig effekt med regbågsgarnet.

Strumpstickan sa...

Noro verkar mysigt garn!

Britt-Marie sa...

Så mycket läckert, färgerna och mönstrena är helt underbara. En riktig vitamininjektion för idétrötta.
Kram

Fru Babsan sa...

Vilka läckra sjalar!
Och jag som älskar förgarn. TAr åt mig idén.

Under tiden har du blivit utmanad.
Se min andra blogg för reglerna:
http://frubabsan.blogg.se

Anna sa...

Vilken läcker dominostickad sjal! Jättekul att hitta din blogg, tror inte jag sett den förut. Mvh Annapuh