2007-04-29

Från sjaltrött till sjalvilsen

Det händer så mycket, blev plötsligt lite sjaltrött men ville ändå sticka en! Nystade upp mitt svarta lingarn och började sticka, tror att jag har repat upp tre gånger och är inte säker på att det verkligen blir en sjal den här gången heller. Sen var det ju Japansk rib, den har varit så rolig att sticka, men jag fick faktiskt repa upp lite där också och byta till stickor nr 3. Jo, jag stickar löst! Nu är den i alla fall klar och när jag ser på vädret på teve blir jag så glad att det ska bli kallt på Valborgsmässoafton, då kan jag ha min nya tröja. Det har ju varit så varmt de senaste dagarna att man plötsligt tror att det är sommar och att det aldrig ska bli kallt mer.
Igår var jag på något kul och nu är jag inte sjaltrött längre utan bara sjalvilsen (vet inte vilken sjal jag ska sticka, vill sticka alla på en gång)! Det var spetsstickningskurs med Trinu Andreasen. Estnisk spetstickning, vad bra när det finns folk som vill specialisera sig inte som jag som vill kunna allt (och då blir man inte expert). Trinu är verkligen expert och hon kan dessutom lära ut. Kan det bli bättre? Vi var 14 entusiaster med varierande förkunskaper och hon lotsade oss igenom en rätt avancerad provlapp och visade upp sina fantastiska sjalar. Hon hade dessutom med sig ett litet bibliotek med sjalliterattur som jag vill äga!
Varje gång jag går en stickkurs blir jag lika entusiastisk och vill gå en ny mycket snart.
Önskar: det hade varit roligt att går kurs för Marianne Isager eller att åka på stickstämman eller på Gavstriks stämma i Danmark.
Just nu har jag inga planer men det dyker säkert upp något kul snart.

2 kommentarer:

heidi sa...

kurs i estnisk spets - så avundsjuk jag blir. Jag har en bok med estniska spetsmönster som är underbar!

Din japanska rib ser jättefin ut! jag gjorde ju den förra året (tror jag det var), och den är en av de tröjor jag stickat som jag använder mest, så jag hoppas verkligen att du kommer att tycka om din lika mycket!

Anonym sa...

Where did you get the pattern for the Japansk Rib?

I love it!