2007-07-22

Triinu shawl again and MS 3.4

For my english readers, pattern for the Triinu shawl with leaves are for sale from teh beginning of August, you can buy it from the webshop Helylle or from Triinu. Good luck kitting your shawls!

Det fortsätter att vara riv efter Triinu-sjalen och nu finns den översatt till engelska (finns såklart på svenska också) och kan köpas från augusti på Helylle (länk ovan) eller av Triinu själv.

Nu har fjärde ledtråden kommit och Harry Potter and the Deathly Hallows nu blir det tufft (har läst två kapitel). Jag vill helst inte veta alla detaljer om Harry innan jag har hunnit läsa boken. Det vore bra med läs- och stickväder så att jag har tid att göra båda sakerna, helst skulle jag vilja ha en stickning som funkar att läsa till, sa försöka fixa en sådan. Här är i alla fall en bild på MS3 t o m clue 3.
Nu måste jag bestämma om jag ska förlänga eller förkorta den innan jag stickar vidare, min är ca 60 cm och det ska vara 1/3 av sjalens längd. Jag håller på att göra några mönster till lite olika stick- och virksaker som jag tänker försöka sälja i höst.

Sen har muddintresset vaknat igen, tänker mig lite längre muddar både med pärlor och med hålmönster kanske t o m på samma mudd, kanske några med hål för tummen så att man kan välja om man vill dra ned dem överhanden. För en vecka sen var jag på grillparty och tog faktiskt med ett par muddar i tjockt alpackagarn (denna sommaren är ju lite lurig vad gäller väder och temperatur) och de var så sköna men kunde ha varit lite längre, faktiskt det första paret jag stickade, mönstret är från en Rowantidning.

6 kommentarer:

Deborah sa...

Your pictures are so lovely. I just wish I could read your blog. Your lace knitting is just exquisite!

Bloggblad sa...

Fin mudd! Men blir nog lätt smutsig... jag har gjort med tumhål, men märker att jag inte vill ha tummen där...

junglejane sa...

Congratulations, you've been nominated for "Rockin' Girl Blogger"!
You can visit my site to find out more, and to pick up your button for you to display at your site. If you want, don't feel obliged!
Also, you get to nominate five bloggers of your choice.

AnneB sa...

Hei! Har funnet bloggen din via MS3 og liker det jeg ser! Jeg har nominert deg tilRockin' Girl Blogger. Se for mer info!

mvh, AnneB

PS Det grønne japanske sjalet dit likner på et sjal jeg strikket etter et dukmønster (se mitt bilde på
, sjalet ble ferdig før jeg startet å blogge). Artig hvordan mønstre skan gå ulike veier!

Anonym sa...

Hej
Jeg har peget på dig som Rocking Girl Blogger - fordi du strikker så mange smukke ting og viser flotte billeder. Det er en fornøjelse at følge med på din blog
kh
marianne

Anonym sa...

Okay - jeg ser lige, at du allerede er nomineret :-(
Men det skal nu ikke ødelægge noget - jeg peger stadig på dig og din fine blog
kh
marianne