2007-09-09

Ska det vara muddar i höst?

Javisst ska det det!

Titta bara på Odd Molly (bilder här intill) och Noa Noa (smala bilden) där finns det muddar. Men det finns säkert fler av våra konfektionsjättar t ex Indiska som erbjuder muddar i höst. Men hur ser de ut? Jo, lite längre och en hel del med tummar eller tumhål.

Hur ska vi nu sticka våra egna muddar?

I höst rekommenderar Queen Mudd:
  1. Lite längre muddar gärna med flätor eller i resårstickning med virkad uddkant.

  2. Långa muddar med flätor.

  3. Lite längre pärlmuddar.

  4. Muddar med spetsmönster.

  5. Variera med lite grövre garn t ex Kid classic från Rowan som är mjukt och skönt och finns i jättesnygga färger.

  6. Testa att sticka ett par med kort tumme eller hål för tummen, den senare är enklare att använda inomhus då det ofta blir för varmt med tummme inne.

  7. Färger: plommon, grått, svart, petrol, senap och tvåfärgade.

Nu har Helylle öppnat i Kristianstad,
en jättefin butik har det blivit med
mycket nytt och där har t o m varit ett stickkafé (varje torsdag kl 18 i fortsättningen), hur trevligt som helst.


Sen måste jag skriva om regnbågskoftan, kul att den har fått så mycket positiva reaktioner men jag tror inte jag ska skriva ett mönster på den. Det är helt enkelt för komplicerat, stickar på känn, ritar och räknar lite först sen provar jag mig fram. Ett koftmönster bör ju finnas i minst tre storlekar och ....

På sjalfronten lite nytt, en rund sjal Super Spiral ur A Gathering of lace, såå kul att sticka, här syns den i Evilla 8/1, är nästan klar med en halv hexagon av Spider’s-web shawl från Victorian Lace Today och stickar just nu en liten sak som jag inte vet vad jag ska kalla kanske en Knapphålsboa i Kid silk haze.

Sen har mitt intresse för vantar vaknat och då fick det bli ett par roliga vantar ur Knitting Nature som heter Target Wave Mittens, jag stickar dem i Vamsegarn från Rauma. Det får bli varsitt par till mina döttrar och sen ska jag sticka ett par till mig själv men har inte bestämt min färgkombination. Tror att jag ska läsa i Håndplagg till bunader och folkedrakter ikväll innan jag somnar, kankse det finns något mer jag kan bli sugen på. Vi har pratat om att sticka lite vantar eller handplagg på stickkaféerna i höst.

Tänker inte skriva om mina UFO:n idag, men funderar på att innan kvällen ta fram en gråsvart nästan klar kofta ur en plastpåse och åtminstone titta på den innan jag går oc lägger mig, man vet ju aldrig ...

6 kommentarer:

Liisa sa...

Vad fantastisk superspiralen blev! Otroligt vackert med det flerfärgade garnet. Hur mycket gick det åt?
Tack också för modetipsen för muddar så vi stickar moderiktigt i höst!

Monica H sa...

Vacker spiralsjal!

eva i halmstad sa...

Va mycket fint du gör, blir lite avundsjuk, dels för allt fint du gör och sen för att du varit i Helylles nya och vad jag ser på bilderna, fina affär. Avundsjuk(är det rätt stavat, ser lite knepigt ut)är jag.
Va skönt att modet passar mej och mina muddar ett år till, annars hade man fått bli omodern för det är ju så gott med muddar.
Ha de gott.

Britt-Marie sa...

Jag håller nog med dig om modet på muddar, långa pärlmuddar måste vara läckert.

Din runda sjal är helt fantastisk och färgerna framträder helt perfekt.

Tack för att vi får ta del av allt du gör.
Kram

Sussry sa...

Så söt sjal.
Oj, nu blev jag inspirerad att sticka muddar också.
Ha det bra.

Sofia sa...

Jisses! Du har ju ingen som helst anledning att blogga om UFO:n när du stickar _färdigt_ så otroligt mycket fint! Djupt imponerad! /Sofia