2007-12-22

Har ni köpt Virka muddar av Maria Gullberg?

Gör inte det, ni kommer att sluta bry er om era familjer, släktingar, vänner och era hundar kommer att stå kissnödiga innanför ytterdörren och gnälla medan ni bara ska virka klart ett varv till. Ja, jag ska virka alla modellerna, det är redan bestämt! Vilken härlig bok, såå inspirerande! Räknar med att när jag virkat mig igenom boken ska jag hitta på egna mönster och variationer. Men jag blir ju ganska lätt förledd så när jag såg den härliga färgen birch i garnet Country från Rowan så skulle jag bara sticka en mössa och det satte jag igång med igår kväll när jag kom hem från stickkaféet... Men den är inte klar, har varit på jobbet idag, jo, det ska man också hinna med. Sen blev den inte som jag ville utan den fick stickas om till en del i alla fall och ikväll är det "sillgörarkväll" så då hinner jag nog inte sticka så mycket. Har även införskaffat ett gult garn till en ponchotröja med släppta maskor ur Slip maskerne lös (recenserad i förra posten).

Virkning gör att jag får ont i höger tumme så jag måste ha omväxling dvs. stickning emellanåt. Håller på med en Are pi shawl ur Elizabeth Zimmermanns Knitting around (även den recenserad i förra posten) i ett sytrådstunt handfärgat garn från Garnkorgen, den växer sakta.

2 kommentarer:

heidi sa...

virkning var min första handarbetskärlek, och även om jag tycker att det är underbart att det är på väg tillbaka i stor stil gör jag allt jag kan för att inte köpa på mig den utmärkta den litteratur du föreslår - för då är jag fast igen=)

Pixi sa...

Oj har den vart ute så länge..hehe jag lånade den nyss från biblioteket men detta är ju en bok som man BARA MÅSTE ha...jag vill ocå virka upp alla..så nu e det dax för att leta upp passande garn,hihi.. Håller med att man får varva både virkning o stickning för att händerna ska må bra ..ha det gott!!=)