2007-12-31

Gott Nytt Stickår 2008!

Årsberättelse 2007
För tredje året:

Stickåret 2007

 1. Mål
  Att fortsätta ha en meningsfull fritid med fokus på kreativitet och samvaro med andra likasinnade, att göra mönster till försäljning. Samt att fortsätta blogga, bloggen har under året fyllt 2 år och hittills haft mer än 20 000 besök.
 2. Roligaste stickprojekt
  Trinusjalen som gjorde att jag blev känd internationellt!
  Min första mysteriesjal Mystery Stole 3 (den blev dessutom klar) spännade och roligt med alla knasiga inlägg. Nån som slutade sticka för att temat på sjalen kanske stred emot hennes tro och hon tänkte ha sjalen som en bönejsal och de som inte ville sticka klart när sjalen inte skulle vara symmetrisk...
  Regnbågskoftan som jag har fått så mycket beröm för.
 3. Tråkigaste stickprojekt
  Kommer inte på något för i så fall är det säkert ett UFO.
 4. Årets klurigaste
  Kanten på Triinusjalen var svår. Att göra ett mönster till regnbågskoftan var lite klurigt, jag ville ju ha den långrandig.
 5. Största stickhändelse
  Att få vara med på Stickas träff för lokalföreingarn i Malmö med vidhängade shoppingresa till Köpenhamn. Det var riktigt, riktigt trevligt och roligt! Tack Stick Opp i Malmö och Stickas styrelse som fixade detta! Syfestivalen i Sollentuna, där gjorde jag "lite" fynd och att botantisera i alla nytt som kommer in på Helylle.
 6. Årets bästa läsupplevelser
  Virka muddar, Knitting never felt better och flera nya japanska böcker.
 7. Årets utställningar, mässor och kurser
  Spetstickningen för Triinu Andreassen, kul och sen blev det spetsstickning för mig. Inga särskilda utställningar, men har varit på Syfestival i Sollentuna, Symässan i Malmö och Vävdagarna i Glimåkra alla var inspirerande och roliga. Ravelry? Kankse kan komma att bli ett kul projekt, har inte riktigt hunnit sätta mig in i det än Men är glad att jag gick med. Har gjort premiär som kursledare och därifrån är mitt roligaste minne från Möbiuskursen där alla tappade sugen och samfällt sa "det här går inte", men när vi packade ihop så hade alla kommit igång och alla sa att det var den konstigaste stickninge de testat men "jo, det går".
 8. Nästa års planerade stickprojekt
  Sjalar lite egna mönster, något ur Isagers japanbok, lite mer virkade mudda och lite nya projeklt med lingarn. Vill lära mig mer nya saker. Försöka göra av med lite redan inköpta garner:-).
 9. Övrigt kul
  Helylles flytt till Kristianstad och de hysteriska stickkaféerna under hösten, tack alla som är med och gör dem så roliga! Och särskilt till Eva som låter oss vara i hennes butik! Att prata framtida stickprojekt med Eva, vi är lika galna när det gäller vad vi vill sticka. Att sticka i Rowan 4 ply-garnet med pärlor. Vilket härligt muddgarn och så snygga färger dessutom. Fick en låda med olika garner i jättefina färger av maken i julklapp, jättekul, och en virknål med belysning!
 10. Måluppfyllelse
  Den hemska sjalen från Heirloom knitting blev klar och visade sig bli stor nog att använda till en sängöverkast (dock till enkelsäng). Ännu mer stickkaféstickning som befrämjar vänskap och inspiration. Många projekt har blivit klara men som vanligt producerar jag UFO:n på löpande band.
 11. Verksamhetsförbättringar
  Fick en sypuff i julklapp av en irriterad familjemedlem som vill ha mer plats för fötterna framför soffan. Den ska fyllas! Bokhylla för stiockböcker är inköpt och nästan fylld. Härligt med ett stickbibliotek!Behöver fler pärmar till mönster.
 12. Önskedröm
  Mer tid till stickning och att få åka på sticksymposiet i Trondheim och på en stoor garnmässa någonstans i utlandet.
  Budgeten har ökat något men är tillfälligt i balans
Jag ser fram emot ett givgande 2008 med mycket garn och roliga stickkompisar!

6 kommentarer:

Agneta sa...

Hade jättetrevligt i Malmö:-).
Gott nytt år själv.

Annas garndrömmar sa...

Vilken trevlig inblick i ditt stickliv! Ville bara säga att din blogg och dina stickningar är så inspirerande :) Gott nytt år!

Sanna T Sköld sa...

Gott Nytt år!!!!
Nästa år kommer jag med till lokalträffen också. Stålstickorna är jag det och så några till.
vilken härlig årskrönika. Det blev ingen för mig i år.

Sanna T Sköld sa...

Gott Nytt år 2008!!!!
vilken underbar årskrönika. Nästa år kommer vi att träffas för då kommer jag på lokalträffen också. Följer din blogg flitigt.

Monica Hansen sa...

Gott Nytt År!

Sofia sa...

Hej! Vilken underbar årskrönika!
Jag blev förälskad i den mångfärgade omlottkoftan! Får man köpa mönstret av dig och vad kostar det? mvh Sofia