2008-03-15

Förbannat garn och KAL:ar

Ibland undrar jag om garn kan vara förbannat, t ex mitt antracitgrå merinolace. Nu började jag sticka något med det, tredje försöket att försöka sticka något men det blir bara fel. Jag har andra exempel också. Kan det vara garnet som inte vill bli de saker jag försöker sticka eller är det kombinationen av mig och garnet som inte fungerar. Är det lönt att försöka en fjärde gång eller ska jag ge bort garnet?

Nu är det två knit-alonger på gång. Webstrik i Danmark ska ha en med Super Karla design av Karen Noe. Man kan välja på en sjal eller en poncho, så snygga, särskilt ponchon och så ska man kunna sticka en halsduk om man vill annan designer. Jag tänker sticka ponchon!

Sen var det en av deltagarna på vårt senaste stickkafé som tyckte att vi skulle sticka den snygga sjalen Laminaria i senaste Knitty tillsammans. Kul! Vi har inte haft nån knit-along på stickckaféerna tidigare. Ser fram emot det, vi börjar den 3 april så nu är det bara att försöka bestämma garn till de två projekten. Till Super-Karla ska jag nog sticka ihop ett ullgarn och tunn mohair och till Laminaria ska jag ha ett tunt garn helst 8/1 eller tunnare tror jag, vet bara inte vilken färg. Den som finns i Knitty är ju bara såå himla snyggt grön men jag ska nog ha en annan färg. Fast jag har inte jättemånga gröna sjalar och det finns faktiskt ett grönt merionlacegarn i korgen mm, jag får se.

För övrigt så har det stoppat upp med Basalt, garnet är nog för tjockt så jag får sticka om den med annat garn och försöka sticka något nytt med det garnet (är det också förbannat ? det har tidigare varit en virkad påse som inte blev så bra). Däremot har jag kommit igång med Roundabout leaf tank i ljusgrått lingarn Linea, det ser bra ut och än så länge tror jag att garnet ska räcka (det är dessutom första försöket med det garnet).

Ikväll är det Melodifestivalen och jag ska titta, det är ju riktigt spännade för oss här uppe i nordöstra Skåne med Sibel och Sanna, det blir bra att sticka till också. Om ni inte visste det så finns det numera både Sanna- och Sibelbakelser, tänkte inte äta det ikväll det blir blågul citronkaka istället. Egentligen gillar jag inte schlager särskilt mycket men är tydligen lite lokalpatriot fast jag inte ens kommer från Skåne.
Min enkät ät slut och ni som har röstat verkar vara inne på samma linje som jag, alltså det funkar bra med många sjalar. Fast man ska ju förvara dem någonstans. Kanske nån därute som har bra tips till oss sjalsamlare om hur man bäst förvara dem utan att det tar så mycket plats.

2 kommentarer:

Helena sa...

Tack för att du svarade så snabbt!
Helena

LenaL sa...

Är helt övertygad om att vissa garner är förbannade - eller har en förbannelse över sej, kanske man ska säga. Har ett härligt bomullsgarn som jag verkligen gillar och skulle vilja göra något av, men tre försök av olika slag har blivit totalkatastrof´, trots korrekt masktäthet och vad det verkar lämpligt mönster. Mycket mystiskt. Vet inte om jag vill göra ett fjärde försök, med negativa förväntningar lär det inte bli bättre!

Ha det så jättebra i helgen!