2008-03-08

Racerfart med liv och stickning

Så var det helg igen. den här veckan har gått i racerfart, har vait upptagen alla kvällar den senaste veckan missade t o m stickkaféet. Fast jag fick sticka ändå för i tisdags hade vi kurs i pärlstickning i Helylle. Det var roligt som vanligt! I övrigt har det varit "kultur" och jobb, en musikal "Blodsbröder" /(som jag kan rekommendera), konstlotteri men jag vann inget, en jobbkväll och sen var det fredag och då blev det skjutsning till förfest och soffstickning. Idag blir det konstutställning och körkonsert.

Stickning då?
Jo, jag är såå sugen på en topp eller ett linne (eller 2). Hittade min bok Knitting nature i bokhyllan och där finns två saker som jag vill göra omedelbart! Ett linne stickat i sexkanter Basalt och ett stickat som en lång spiral Roundabout leaf tank.
Basalt har jag påbörjat men behöver mer garn, stickar i Rowan handknit cotton i färgen celery, tänker mig modell som den lila fast mönstret är som den rosa. Till det andra linnet behövs ett lättare garn, funderar på om det går att sticka i lin och om jag har nog meter i en och samma färg, sen finns ju det härliga bandgarnet i bambu från rowan som jag är så sugen att sticka något i (får räkna på det) fast jag gör nog en provlapp i lin först. Hittade en KAL till Knitting Nature när jag letade bilder.

Övriga projekt just nu (i alla fall några av dem)

Håller också på med en virka smal sak som liknar en mycket trevlig liten scarf som Noa Noa säljer i vår (försökte hitta en bild påden men Noa Noa's emsida funkade inte). Gör klart min virkade väska i svart. Stickar upp saker med pärlor till fortsättningskursen i pärlstickning som vi har 1 april.
Sen funderar jag på olika saker att förbereda till vår workshop med stickade och virkade dekorationer, man kan ju göra mer än blommor.
Några saker jar jag avslutat den sista tiden bland annat en vågig scarf i Noro silk garden lite,en smal stickad kedja från New scarves book i Drops lin, en Pi-sjal i gulbrun Kauni, och en virkad blommig väska i bomull.

Jag väntar på resultatet av min fråga i högerspalten men det lutar emot att de som läser min blogg gillar att ha många sjalar.Jag har också haft kurs (på jobbet) om hur man bloggar och då lärde jag mig lite nytt, det är det bästa med att ha kurs, så nu har jag bränt en feed och det innebär att jag kan ha koll på hur många som prenumererar på min blogg därute i cyberrymden, kan rekommendera att prenumera för jag skriver ju väldigt oregelbundet som ni säkert har märkt.

5 kommentarer:

Annelie sa...

Som vanligt är det bara trevligheter på den här bloggen!

Nina BF sa...

Vilka inspirerande bilder har du lagt ut nu! Det rosa linnet är superläckert i designen, halsduken som hänger på trädet i massor av färger ser jättego ut och den stora sjalen är himla fin!

Annas garndrömmar sa...

Nu måste jag nog beställa den där scarfboken nån gång :) Fina saker du gör som vanligt!
(och tack för grattisarna till Garnfolket!)

Helena sa...

Kul att hitta till din blogg! Jag har blivit helt såld på den lilla "påsväskan" som Annas garndrömmar har gjort. Insåg att det är du som gjort beskrivningen och undrar om den går att köpa?
Helena

Queen Mudd sa...

Hej Helena! Mönster finns på www.helylle.se Skriv ett mail dit så fixar det sig.