2008-05-05

Tomhet

När man har läst en riktigt bra roman händer det ibland att nästa bok inte känns rolig alls, man slutar läsa den, försöker med en ny men det vill inte ta fart.
Nu vet jag att det är likadant med stickning. Efter mina två(tre) KAL:ar Super-Karla och Laminaria (stickade två), så känns det tomt. Jag saknar inspiration till nya "storverk". Såklart håller jag på med lite olika saker, har stickat en scarf i Bamboo tape från Rowan, supermjuk och en näverstickad sjal i Kauni till en av höstens kurser på Helylle samt ett par påsar som jag har virkat en grön vårpåse och en svart festpåse. Men den där riktiga inspirationen vill inte infinna sig.Vad vill jag egentligen sticka?
  • En sommarkofta i bomull?
  • Nåt med mycket fätor?
  • En islandströja till den ena dottern?
  • En sjal till studenten?
  • Lite babykläder till en som snart ska födas?

Läser på andras bloggar hur de på löpande band stickar månadens sockar och pulsvärmare men nej, jag blir inte sugen...

Jag trodde att jag hade fått min kick när jag hittade Sophie Digard och började på en halsduk som ska bestå av minst 90 små virkade rundlar, men nu när 2/3 av den är klar så vet jag inte... men jag ska göra klart den, det lovar jag.

Hoppas verkligen att jag snart hittar tillbaka till inspirationen, får kanske försöka med Annas teknik, känna på garnet... och vara tacksam för att jag inte har ont i armen som hon, även om lite ogräsrensning häromveckan känns lite i högra handen när jag virder den lite konstigt men ännu har inte det hindrat mig från att sticka, det är annat just nu.

3 kommentarer:

Pinneguri sa...

Det er lov å ta ferie fra hobbyen sin :) Det er ikke sånn at hobby-toget går sin vei, og du aldri kommer til å sitte på det igjen bare fordi du mista 9.15-toget. Ta deg en pause, gjør annet, ikke ha dårlig samvittighet og så kommer lysten tilbake - sånn et det bare :D

Anonym sa...

Vad mycket fint du har gjort!! Den nävertickade sjalen ser spännande ut, tycker Lena som går i väntans tider...ja, väntar på garn jag beställt till en Candle Flamesjal. Längtar efter att få sätta händerna/stickorna i det.
Jag hoppas att din inspiration kommer åter snart, Lena

Eva i Halmstad sa...

Du har då gjort en hel massa fint inte konstigt om du behöver vila och få lite nya krafter och inspiration, för den kommer.
Må så gott.
Eva.