2008-06-07

Fotbollsstickning

Yes! Jag ska också ha en, fast jag vet inte hur mycket fotboll jag ska se, nån match blir det väl. Idag har jag "tittat" och stickat, tittade mest på stickningen. Det blir en sjal (surprise!), har gjort början till ett mönster på en spetsjal. Den kommer förmodligen att heta Ljuset eller nåt likande. Den ska finnas i två varianter en med lätt kantavslutning och en med påstickad spetskant, lite svårare. Stickar den i en tunn tråd ull och Kid silk haze (eller snarare stickade, har bestämt mig för att repa upp och sticka med 4 mm istället för 3,5 mm) den ska ha den svåra kanten i ett tunt silkegarn i samma färg som sjalen (vinröd, en härlig sommarfärg :-)) och en variant med Vivaldi och 5,5 mm, gulgrön (ännu en överraskning). Jag är rätt förutsägbar i mina färgval och stickprojekt. Kanske dags att börja förvåna mig själv snart så jag inte blir uttråkad. Undrar vad det blir då, ett par förslag:
  • något hårt stickat i rosa akryl (sådär så det gnisslar när man stickar)
  • en virkad bikini till mig själv
  • en fluffig ljusrosa sjal

Sen kommer jag inte på nåt mer just nu för jag har faktiskt planer på en spetstickad kofta från en av de japanska böckerna och det känns lite udda för mig. Vi får se när det blir av, har bestämt mig för att avsluta ett par projekt till innan jag får börja sticka den där koftan. Började förresten på en nya sak idag, måste ha en inte-titta-stickning till de matcher när Sverige är med. Det blir en slamsa i lin, slätstickd i kringelmönster.

Har avverkat en student med firning, mottagning och hon har bara balen kvar, det blir imorgon. Sen är hon färdig för att bli vuxen. Spännande! Jag kommer nog att med stolthet visa några foton av henne här på bloggen. Ibland blir det inte bara stickning. "Lillan" (16 år) har slutat nian och det gick också bra, hon sjöng ett litet solo i kyrkan på avslutningen, jättefint!

1 kommentar:

LenaL sa...

Jamen, en virkad bikini, kanske hårt stickad i gnisslig akryl, det vore väl nåt att visa upp här på bloggen! Vilka kommentarer det skulle bli :-)

Men så fin studentskan är! Visst blir man nästan lite tårögd vid såna tillfällen?

Ha det så gott i sommarvärmen!