2008-08-27

Hur går det nu då?

Jag har fått en utmärkelse av Anna, tack! Gillar din blogg också. Skickar den vidare till:

En till, min favoritgök, Sanne B och Ruth. ! Tack för att ni vill dela med er av era stickerfarenheter. Jag vill läsa mer av er

OS är slut, vantarna klara eller? Nja, började på ett nytt par, det var ju roligt med vantar faktiskt, klarar jag nummer två rätt bra. Nu var det restgarner, vinrött, orange och lime Rauma finull, låter det äckligt? Jag tycker det blir riktigt fint och höstigt. Bilder kommer snart, har redan passerat tumhål nummer två, så får jag bara hållas så ska de snart vara klara.
Jag har ju ännu en gång tagit mig an det förbannade garnet (igen och för tredje gången), vi får se, nu har jag rest lite med tåg den senaste tiden och då är det faktiskt en bra tågstickning, liten och med rundsticka. Spetssjal för tredje gången men jag tänker inte visa den förrän den är klar. Blir det inget den här gången så lämnar jag garnet till en kyrkobasar så att det onda kan drivas ut innan någon får det i händerna.


UFO-fronten är det som vanligt en hel del ofärdiga stickningar som dräller runt soffan. Detta är lilla rapporten.
  1. Aran tröjan, en dryg ärm kvar.

  2. Spedetröjan, svart garn och stickor 1 1/2 (inget riktigt höstprojekt) behöver egentligen startas om, gillar inte reliefmönstret jag hittade på och den blev lite stor.

  3. Min rundelvirkning till utställningen på Helylle senare i höst, mycket kvar!

Sen är det snart dags för Knit-along sjalar på stickkaféet och en ska jag väl i alla fall sticka. Så det är lite stickstressigt just nu och idag fick jag Rowans höstmagasin, dvs jag köpte det. Där fanns särskilt en tröja som jag nog ska sticka, den randiga, men jag gör den nog lite smalare. Sen gillade jag den blommiga men den stickar jag utan blommor, lite för mycket romantik för mig men en såå fin virkad kant/krage som inte riktigt syns på bilden. Sen kommer ett annat magasin Purelife Organic wool även det från Rowan och där finns denna supersnygga virkade kofta som jag bara måste göra.

3 kommentarer:

Nordstrand sa...

Hej!
Jag köpte min Norah G (1:an) på ebay. Gick hur bra som helst. Jag vill också ha 3:an! Norah gör så mycket fint, och det ser inte ser ut som alla andra mönster. Hon har sin egen stil.

Medea sa...

Ååh vad fin den virkade koftan är! En sådan skulle jag också vilja göra.
Hittar inte Purelife-boken någonstans. har den inte kommit ut än eller var kan man få tag på den??
/Efwa

Sanne B. sa...

Tack so hemskt mycket för utmärkelsen, jag blev jätteglad.
Jag måste få tag i Rowans höstmagasin direkt och sätta i gång med den blommiga, MED blommor :-).
//Sanne B