2009-03-21

Garnfrossa

Ibland bara måste man, eller hur? Nya Knitty och Knit to be square av Vivian Höxbro har fått mig att trilla dit igen. Jag har köpt garn! Både på vanliga stället Helylle och av Garnkorgen. Det ska bli saker, förhoppningsvis inte UFOn. Sen var det faktiskt Maria på Marias garn som lockade mig. Jag föll helt och hållet för Kællingesjal från Vendsyssel, mönster på Ravelry (ta den på danska, den engelska varianten är helt obegriplig), till den sjalen har jag bara köpt kompletterande garn, dvs. lyckades ta upp ett nystan ur lagret.

Övriga projekt:

  • Babykofta till en blivande mamma på jobbet - tre nystan Saffran i äppelgrönt- mönster ur Sparat av Cecilia Dackenberg

  • Shipwreck - 6 nystan Regia silk sockgarn, färg lin, kunde inte hålla mig var tvungen att börja i går kväll.

  • Kaellingesjalen - 1 härva Kampes entrådiga i gult
  • Bucket bag ur Höxbroboken - 5 nystan finull från Rauma - vi ska sticka den tillsammans i stickcirkeln (har stickat två rutor, skulle bara testa)
  • 2 nystan Rheuma Thermal Wolle från Schachenmayr - köpta av ren nyfikenhet tillsammans med ett mönsterhäfte. Får se vad det kan bli av dem, tunnare än babyull och maskintvättbart.

  • 2 nystan Noro sockgarn i färg 95 - köpta till något för att jag bara var tvungen att äga - blir nog en näverstickad sjal.

På stickona har jag lite för mycket just nu, Aeolian shawl stickar den i Tibet som jag köpte på symässan i Sollentuna en gång (hemfärgat) och med massor av pärlor, Kaellingesjalen, ett virkprojekt i lin, en nästan färdig halsvärmare från Johanna Wallins bok, en spedetröja (fast den är nog färdig för att repas upp) och en grön fin sjal som jag ska sticka en tråkig kant på. Har avslutat en virkad sjal i tunn mohair som jag filar på mönster till, ska försöka fixa det i helgen.

Jo, vi har en lite stickcirkel som vi driver som en kamratcirkel, och där blir det dominostickning. Vi är några som ska åka till Ronneby snart och se om Britt-Marie Christofferssons stickutställning och då har vi tågstickning både dit och hem samt ett stickkafé på Kulturcentrum i Ronneby den 5 april åker vi. Det ska bli kul med utflykt. Jag är också sugen på att åka på Symässan i Malmö men mest för att jag vill se det stickade Turning torso som en gäng entusiaster har knåpat ihop. För jag behöver som sagt inte köpa något garn, det har jag gott om. I torsdags på stickkaféet blev min runda regnbågssjal fotad. Läs mer om stickkaféet här. Nu ska jag till jobbet ett par timmar sen blir det bio hoppas jag.

2 kommentarer:

teresa sa...

Jag blev också förtjust i Kaellingesjalen. Inser nu att jag drog ut fel mönster, dvs den engelska. Jag o danska har aldrig varit ngt bra kombination.

Anonym sa...

Nydelig sjal du har laget i herrlige fargekombinasjon!