2009-03-15

Utflykt

Så fick jag äntligen se Brobys nya kulturhus. Jättefint! Rymligt, ljust och väldigt fint inrett! Igår var det stickkafé där så jag tog lilla bilen och körde genom ett vårigt landskap, äntligen lite vårkänsla t o m på termometern, ca 9 grader. Yes!

Strax före Broby låg Helge å spegelblank men jag stannade inte och tog en bild, hade för bråttom till stickeriet. Vi fick kaffe ur automaten och nyinköpt vetebröd, tack, tack!
Där fanns för mig både kända och okända stickfantaster en trevlig blandning. Som ni ser fanns det inget att klaga på vad gällde miljön, stolarna från Blå station är dessutom väldigt bekväma och ljuset var som gjort för stickning.
Sen finns kanske Sveriges eller världens största virknål här. Har ni sett större? Biblioteket var öppet och folk kom och gick det känns verkligen som ett levande hus. Efter stickkaféet skulle det vara invigning av den nygamla flygeln men jag prioriterade träff med äldsta dottern som kommit hem på besök.

På stickfronten ett litet debackel. Blev helt nipprig av senaste Knitty och var tvungen att sätta igång med Shipwreck. Hade sockgarn i limegrönt från Araucanía och satte igång. Men, det blir inte snyggt alldeles, för flammigt trots att det är "enfärgat" så jag får repa upp och beställa annat garn. Undrar vad jag ska sticka under tiden. Har surfat runt och letat efter garn vill helat ha Regia silk i nån snygg färg (tycker de som finns är lite mesiga) eller Trekking pro natura enfärgat i petrol tror jag. Men hittar ingenstans att köpa Trekkinggarnet, hjälp! Nån som vet?

8 kommentarer:

Sanna T Sköld sa...

Garnhärvan har trekking garnet, men kanske inte i den färg du vill ha.
väntar med spänning att se Shipwreck.
Jag har bott i Glimåkra och då var vi en hel del i Broby. våren är härlig i Skåne!!!

Kramar
Sanna

Merope sa...

Trevligt reportage om utflykten till Kulturhuset Vita skolan och varmt välkommen igen - både du och alla andra glada stickerskor! /Maria Ehrenberg

Fröken Slöjd sa...

Det såg ju jättefint ut men känns det inte helt bra är det ju lika bra att repa upp, annars är det synd på både fint garn och fin modell.
Förstår att du känner dig arbetslös, jag har några UFO som du gärna får sticka vidare på.
Lycka till med garnjakt.
Hälsn Fröken Slöjd

Queen Mudd sa...

Har tyvärr några egna UFO:n och började precis en Aeolian shawl. Hoppsan!

Monica Hansen sa...

Kul utflykt!

Annika sa...

Grön Aeolian, vilken surprise ! :-D
Är nyfiken på vad för garn du har, tycker det var himla tunt i beskrivningen...

Queen Mudd sa...

Ja, Annika var var du i lördags? Stickar i garnet Tibet, http://lienesdesign.se/merinangoratibet-c-85_120.html köpt på symässan i Stockholm en gång och som jag färgat själv i somras. Du får se på torsdag om du kommer till stickkaféet.

Annika sa...

Vi hade gäster här hemma, kommer på torsdag!