2009-07-27

Aha

Har inte fått så mycket kommentarer på sista tiden, men ni är några som läser i alla fall.
Men nu vet jag hur man gör! Bra för jag ska snart ha en kurs i att stickblogga.
Här är några gratistips för att få fler:

1. Skriv något som är fel t ex
  • en felaktig upphovskvinna till ett mönster
  • ett felaktigt tips på hur man stickar någonting
2. Utelämna något viktigt
  • vilken bok ett fint mönster finns i (se min förra post)
3. Citera eller stava fel gärna på engelska (har hänt mig att någon rättat)

4. Lägga ut ett gratis mönster kan kanske vara en idé, då kanske några tackar för det eller påpekar om det finns något fel i mönstret.

5. Det absolut bästa är naturligtvis att lotta ut något till dom som skriver en kommentar.

Så nu ska jag vara snäll igen. Hur ofta kommenterar jag egentligen (inte särskilt ofta) fast jag vet att det är hur kul som helst att få kommentarer. Ibland känner man sig rätt dum och ställer sig frågan, ska jag sälla mig till kören som skriver "Åh så gullig", "supersnygg" eller nåt liknande? Eller är jag lite mer originell och kan skriva kommentarer som man aldrig glömmer. Vilket är bäst ett lite mesigt beröm eller ingeting alls eftersom man inte kommer på det där välformulerade som exakt uttrycker det man vill säga.


Nog om det nu till lite väsentligheter, stickning!
Undrar om jag kommer att hinna klart mina Rick, nej så blir det nog inte. Det beror inte på att jag inte har tid, nej, det beror på färgen, mina trots allt lite bruna ben ser ut som julskinkor (ni vet nätet) i dessa lite "nätaktiga" sockor som jag stickar i vitt garn. Har lärt mig något: vitt sockgarn ska användas till täta sockor!
Så jag började på Angee istället i ett grönt snyggt sockgarn Ranco från Arauncia (första bilden). Har inte ens kollat vilka sockor som det ska vara på RavelryKALen Sock innovation i augusti.

Sen håller jag på med att försöka komma igång med en ny "Baristasjal", har garn men kan inte bestämma mig för vilket mönster jag vill ha, försökte med småspiraler igår men blev inte nöjd. Funderade på stjärnor á la Norge innan jag la mig men nu tycker jag inte det känns bra heller, skulle nog vilja ha något mer organiskt, men vad? Får tänka och se mig omkring idag. Har en idé som kommer från en kyrkdörr. Hur kan det vara organiskt undrar du? Jo den ser ut som ett löv eller grenar tycker jag. Men mönstret får heller inte vara för komplicerat, det sk flyta på lite för att jag ska tycka att det är kul.

Igår var jag på loppis i Maglehem, lite för mycket trängsel för mig men man kunde nog fyndat, köpte bara lite garn som ska färgas, ligger i frysen nu för säkerhetss skull. Såg ett par regissörsstolar i teak som gick för ingenting, 40:-/st tror jag, men behövde inte några sådana. Sist men inte minst i mitt förra inlägg försvann en viktig upplysning den snygga sjalen som någon stickade, Så här ser bilden i boken ut (hennes är snyggare) och boken heter 19 nydelige sjaler av Ilona Petäjämaa.


13 kommentarer:

Pinneguri sa...

6. Eller skrive noe om Norge.
7. Eller om Barista-sjalet
8. Eller noe om å kommentere.

Da får du i hvert fall én kommentar ;)
Men kommentarer er veldig viktige de, ellers føler man bare at man sitter og skriver for seg sjøl. Og det er jo ikke like morsomt.

Og tilslutt, jeg likte den grønne Arauncian din.

Maria sa...

Hejhej!
Jag tycker att det verkar som om du bor i Kristianstad?
Jag bodde där ett tag på åttitalet och längar tillbaka när jag läser din blogg!

Anonym sa...

Hej!
Vill bara säga att jag läser Din blogg flera gånger i veckan och den har varit "dörren" till flera andra bloggar för mig, bl a tantkofta, vars uppifrån-och-ner-kofta jag håller på med.
Har tankar på en Barista-sjal men känner mig osäker på mönster, dina är jättefina. Har också stickat Din näversjal från Helylle.
Hälsningar

Maggan i Kristianstad

Annika sa...

där fick jag dåligt samvete! skämt åsido, man brukar ju få nån tanke när man läser och ofta passar det bra att skriva som kommentar - borde så klart ta för vana att göra det! fortsätt blogga i alla fall!!!

Carina sa...

Ja, jag har ställt mig frågan många gånger. Vad skiljer den ena bloggen så vesäntligt från den andra. Alltså varför läser folk vissa men inte min och hur kan den eller den få så många kommentarer men jag får så ytterst få. Ibland kan jag ju själv tycka att vissa bloggar är ganska trista men tydligen är ruskigt poppis. En gåta för mig.

Dom där vita sockorna ser faktiskt riktigt fina ut. Kanske finner man någon länk på din blogg men jag fann ingen i sista inlägget där du skriver om dom. Kan man kanske få länken?

Anna sa...

Och här kommer en kommentar från mig, som ofta läser, men sällan kommenterar :)
Och jag kan tänka mig att dina vita julskinkesockor blir jättefina med stumpbyxor eller liknande i nån knallig färg under (om man nu gillar att ha det så...)!

Kari Anne sa...

Lekre grønne sokker du strikker!

Før jeg fikk teller trodde jeg også at jeg skrev bare for meg selv. Tror nok mange med meg er trege til å legge igjen kommentar. Det er bare det at noen ganger vet jeg ikke helt hva jeg skal skrive og da lar jeg heller være.

Håper du har en fin sommer!

Hilsen fra Kari Anne

Anonym sa...

Hej!
Jag har själv ingen blogg,men läser ofta både Din o andras.
Till skillnad från många andras är Din väldigt trevlig att läsa, inget tjafs om dåliga nerver, att inte tycka om att gå ut,sjukdomar, fösäkringskassan, socialen m.m.
Sen alla de löjliga kommentarer typ"jag tycker Dina lila sockar är supersöta, eller oh så gullig Din lilla kofta blev"sånt skit kan man vara utan.
Ha en bra dag!
Kram Monica

Maria sa...

Det bästa sättet att få kommentarer är att själv svara på kommentarer som skrivs på din egen blogg. Då kommer många besökare tillbaka till din blogg och skriver gärna igen. Jag kommenterar i stort sett alltid tillbaka, om det inte är så att personen som kommenterar har en blogg med innehåll som jag inte gillar eller tycker är olämpligt. Visst vill man skriva något bra och annorlunda som kommentar på bloggar och inte bara "jättefint", "fin bild" eller liknande. Men de allra flesta har något på sin blogg som man kan skriva någon tänkvärt om. Dessutom behöver det ju inte varje gång vara en lång och utförlig kommentar.

teresa sa...

Jag håller inte alls med ovanstående.
Alla kommentarer är troligtvis äkta menade o varför då reta sig på dem? Inte alla människor har samma förmåga att uttrycka sig o att sätta sig till doms över dem verkar lite småaktigt.
Jag blir fantastiskt glad för ALLA kommentarer på min blogg hur "supersöta" de än är.
Och om det trillar emellan lite "mänsklighet" ibland på bloggen så varför inte? Att välja att läsa eller inte är ju alldeles fritt. Liksom att kommentera.
Ha det bra!

Queen Mudd sa...

Ricksockorna har jag skrivit om några gånger på bloggen. Mönstret är från boken Sock Innovation.

Sunna sa...

Hej
vi är nog nya bekantskaper för varandra och det kan ju också vara en ide, hitta nya bloggare. Trevlig blogg du har

Iwona sa...

Tack för tipsen! Min blogg är ju så ny och det kommer att behövas! Men jag hoppas att jag inte behöver stava fel för ofta :) Ha det gott!