2009-08-02

Fortsätter med min baristasjal (mönster finns längre ned i högerspalten på hennes blogg) har bestämt mig för att kalla den Kyrksjalen eftersom mönstret är inspirerat av kyrkan Gratia Dei som jag skrev om tidigare. Den har växt lite under Växjövistelsen och nu börjar den gula färgen att komma fram, jag gillar färgerna! På stickstämman pratade jag lite med Carina, hon är hemslöjdskonsulent i Värmland, vi hade ett gemensam intresse Näverstickning. Hon hade lärt sig många nya nävertekniker berättade hon, och hade naturligtvis den nya norska boken Kontstrikk, bestämde mig för att blunda och köpa (den är rätt dyr som det mesta som kommer från Norge), men den var slut på Adlibris, trist! Så jag surfade runt lite på konstrikk, hittade en intressant norsk sida med lite gratis teknikblad (inte bara kontrikk) och mönster att handla. Får väl nöja mig med det så länge.
Sockstickning
Har stickat klart mina Ricksockor, kallar dem Kasslersockorna eftersom skinnet lyser igenom, blää! De ingår i en KAL på Ravelry och skulle ha varit klara före den 1/8 men... fast när jag kollade på KALen så hade de ett uppsamlingsheat för oss som inte blivit klara i tid så nu ska jag anmäla dem till tävlingen, någon måste ju komma sist. Augustimönstret heter Vilai och är snyggt (har lånat bilden)!
Började med dem i natt i ett rätt fult gammalt Regiagarn från lagret. Måste köpa några snygga sockgarner om jag ska fortsätta på KALen (otur).
Övrigt
Räknar med problem snart - för mycket plommon - om ca en vecka kommer trädgården att stinka jästa plommon och det kommer att ragla omkring hundratals berusade getingar som man kan trampa på.
Lagom mycket? Nej det året har ännu inte inträffat i vår trädgård. Jag brukar plocka och ta med till jobbet, erbjuda alla jag känner att plocka men det hjälper liksom inte, helst vill folk få färdigplockade plommon levererade hem. Har några kompisar som brukar erbjuda den servicen, men då är det äpplen, otroligt snällt! Så snäll har jag ännu inte blivit men i år har jag fått en idé. Återkommer med rapport om jag lyckas förverkliga den. Innan dess måste jag leta recept på sånt jag kan frysa och koka.

8 kommentarer:

Pinneguri sa...

Kan jeg komme og plukke plommer i hagen din?
Så flott Kirkesjalet ditt blir. Spennende med et mer geometrisk mønster, sjalet kan bli ganske annerledes enn alle andre bare ved å forandre på formene. Tenk deg hvor mange muligheter det fins av dette sjalet, egentlig?!

Fröken Slöjd sa...

Hej!
Kyrkfönstren ser härliga ut!
Vilken fin sida om norsk näverstickning du hittat! nu blir jag jättesugen på näver igen!
Hälsningar Fröken Slöjd

Carina sa...

Kokar du inte plommonsylt? Det som är så underbart gott på rostat bröd.

Annepålandet sa...

Sjalet ditt blir veldig fint!

Anonym sa...

Hej!
För mycket plommon hade jag i fjol, i år får jag ta noga hand om de fem som hänger där.
Men nu till saken, jag gjorde plommonchutney av dem blev fantastisk god det var sommarkänsla hela vintern o en massa fina värdinnepresenter.
Receptet finns i Annas mat (Anna Bergenström)
Ha det bra
Kram Monica

Sunna sa...

Vilka otroliga arbete du gör, önskar jag hade det problemet med plommon. är ju så himla gott. Kräm är alldeles ypperligt att börja dagen med

Annika sa...

Gillar verkligen din kyrksjal! Med lite solbränna funkar väl sockorna också?

Pixi sa...

Beundrar er som stickar efter engelska beskrivningar ,kan säga att jag e liiiite avis,för fast jag haft vg i eng b, så hjälper inte det när man står som ett frågetecken o fattar abaolut INGENTINH!!Typ Manuel i Pang i Bygget!!# I know Nothing"" SÅ e det helt enkelt så här sitter jag o ser den ena sockan efter den andra o bara dräglar..jaja..får nöja mej med falska flätor så länge,det mönstret eiaf på svenska!! haha,trevlig blogg du har ,lägger genast till dej så man får drägla över nya alster så småningom!!=)