2009-08-12

Pendlarliv

I söndags funderade jag över vad som kunde passa som pendlarstickning. Numera pendlar jag 2 x 20 minuter per dag med tåg. Inte särskilt länge så det krävs ett handarbete som passar för kortare insatser och som inte tar alltför stor plats. Det är ju årstid för att släpa omkring en extra tröja och regnjacka. Det slutade med att jag bestämde mig för att virka ett skärp i bomullsgarn, det skulle ha blivit gjort i början av sommaren men... Tänkte ha det till min krinklade sidenklänning i brunlila färg. Nu efter tre pendlardagar är det nästan klart men garnet räcker inte riktigt, får komplettera på stickkafeet i morgon. Mönster? Har låtit mig inspireras av detta.
Muddarna är något som jag lyckades bli klar med igår kväll, påbörjades första februari, pomatomus-inspirerade. Känns mjuka och sköna men det kan dröja ett
tag innan man behöver dem för värmens skull tycker jag. De är stickade i Rowan 4ply merino, ett garn som ska försvinna, trist. Nu får jag ta mig en ny funderare på nästa pendlarstickning och nu får det bli en stickning. Ett kärt besvär att komma på vad jag ska göra.

4 kommentarer:

Carina sa...

Ruskigt snygga muddar. Har aldrig tyckte om pomatomusmönstret men jag kansk ska tänka om. Hur mycket förändringar har du gjort?

Sunna sa...

kan rekommendera att testa tant koftas muddar, passar perfekt som pendlarstickning

Hanna sa...

vilka fina:) nu blir jag riktigt sugen på att sticka några liknande^^

Pendelerskan sa...

Snyggt! Önskar jag kunde något sånt där med... sticka, virka eller vad som. Jag pendlar ju betydligt längre så jag skulle nog kunna sticka en hel kollektion ;) om jag nu kunde vill säga.

http://livetsompendlare.blogg.se