2009-10-24

F(i)N dag


Läste att man talat om surdegsångest på TV, hoppas inte jag drabbas av det fast jag har 3 i kylen och en i frysen. Idag blir det bak på en av dem, vetedito, den har blivit matad med dinkelsikt och bubblar så skönt i köket. Lika bra jag erkänner: Glimåkraäventyret har satt sina spår - jag har börjat på en ny stickning! En kofta i Visjögran från Östergötlands ullspinneri, ett runt ok i näverstickning i flerfärgat (svart-grått-rött) resten ska bli svart. Vilket garn, nästan för mjukt, men så mysigt och trevligt att sticka med. Fick tag på en spole entrådigt dito, annars säljs det inte, som ska bli en sjal - kanske nästa pendlarstickning. Lyckades göra klart min restgarnssockor så det blev 0 i UFO-kampen (ett klart - ett nystartat). Idag är det en fantastisk stickdag, ihållande regn, riktigt prefekt innemys, men kvällen kommer delvis att ägnas annat. Baket så klart och en spännande konsert i kyrkan en fredsmässa "The armed man" av Karl Jenkins med flera lokala körer och symfoniorkester. Slank in en kort stund igår när de repeterade och det lät bra och såg spännande ut.
Vi har startat en ny blogg till Östra Skånes hemslöjdsförening, den är bara "på gång" än så länge men jag har skrivit lite stickbokstips där. Håll tillgodo!
Och så lite Jenkins:

3 kommentarer:

Kreativa Hanna sa...

Fina socka! och vilka sköna färger:)

Annika sa...

Har aldrig stickat i Visjögarn, kan du inte ta med det på torsdag? Kul att du gillade min nya bannerbild! Tyckte själv att den blev bra!

Queen Mudd sa...

Jag kan ta med, Helylle säljer också garnet numera. Det är supermysigt, spänstigt och ändå mjukt.