2009-10-22

Varning!


 Jag har varit på Vävdagarna i Glimåkra och vill varna andra för att åka dit. Kolla här! Detta lyckades jag köpa utan att jag märkte det. Där finns massor med fina garner, några trevliga utställningar och jättegott fika. Sen var det bohusstickning och det ska jag nog beställa en en dag när jag känner lite rik, måste bra sticka en sån, dom är fantastiska! Detta är ett tanteldorado! Busslaster med danska och svenska damer i typ 50 eller 60+, bilar, bilar och åter bilar med andra tanter och en och annan gubbe som fått lov att köra dit. Nåja, såg faktiskt någon enstaka ung person och det var bra för det fanns grejor för alla åldrar. Vävstolsmuseet följde nog inte brandföreskrifterna ibland kändes det nästan som om huset skulle kunna halka ned för backen. Men vi hittade två platser i fiket efter att vi hade köpt en massa intressant garn av Vaev och Flet, överspunnet som ska dra ihop sig efter tvätt och koppartråd att sticka med. Mums! 5:- för kakorna och 10:- för kaffet vad, hur många tror ni jag orkade, nej just det det är en hemlighet! Nu är jag hemma och ska bara nysta lite karamell från Östergötlands spinneri innan jag ska sticka till stickkaféet. Detta är en härlig semesterdag med textil!
Den lilla fina lådan hittade jag på Grimslövs folkhögskolans utställning, superfin!

10 kommentarer:

vonnaponna sa...

Åhh, vad härligt det låter. och inte gör det väl nåt att ett och annat nystan obemärkt slinker med hem. Det är såna omständigheter ma inte kan rå för.

Ha det gott önskar vonna

Sunna sa...

Wow vilket utflyktsmål och det är otroligt vad man kan handla utan att veta om det...

Annika sa...

och jag som tänkte att jag kanske skulle låta bli... nu blev jag jättesugen av allt fint garn du köpt!

Queen Mudd sa...

Det blir billigare att stanna hemma men du kan ju försöka "se men inte köpa".

miaring sa...

För sent!
Trevlig helg Mia

Carina sa...

Det var ett härligt inlägg att läsa och något avundsjuk blev jag också. Skulle vilja besöka fler sådana evenemang men tycker inte att det finns några direkt inom rimligt avstånd. Bohusstickning ... visst är det helt underbart? Är ju född Göteborgare och levt där hela mitt liv med rötterna i norra Bohuslän så jag är väldigt färgad av just den stickningen. Drömmer också om en vacker jumper eller kofta. Men det känns nästan för lyxigt.

teresa sa...

Gillade det där med att köpa garn utan att man märker det! Kostar det inget då...?

Stickigt humör sa...

Hoppas att vår färske körkortsinnehavare (Hugo i måndags!) vill ut och köra och kan tänka sig att ta med sin mor till detta intressanta evenemang. P verkade lagom intresserad.Jag är sjuuukt köpsugen./E

Jenny sa...

Oj oj, det låter farligt. hihi Den där lådan ser ju bara alltför läcker ut.

Anonym sa...

Jag var oxå där på Vävdagarna tar semester varje år för att åka dit och handla garner.
Jag kom oxå hem med garner som jag nu får väva och sticka av. Det är bra att alltid ha något som man ska göra för det vore hemskt att stå utan garn. Jag åt oxå en hel del kakor, det är så gott och man måste bara njuta när man kan.
/ Mari-Anne