2009-12-31

Årsberättelse 2010


   
 1. Roligaste stickprojekt 2009
  Baristasjalarna!
 2. Tråkigaste stickprojekt
  Inget som jag minns ;-), kanske det blev ett och annat UFO.
 3. Tekniksnack
  Året har gått i rutans tecken.
  Dominostickning,  t o m ett gratismönster på min blogg! Flera trevliga böcker Knit to be square och en japansk av Vivian Höxbro. Näverstickning, sjalar i Noro sockgarn, jättefina och användbart.
 4. Årets bästa läsupplevelser
  Den norska boken Kontstrikk, Poems of color om Bohusstickning, fick se lite IRL på Vävdagarna i Glimåkra såå snyggt, snyggare än i boken, hoppas komma igång med något. Nyutgåvan av Alice Starmore's Book of Fair Isle Knitting är mycket bra.  Sock innovation som inspirerat mig att sticka många fler sockor än jag hade tänkt, har dessutom börjat använda sockorna.

 5. Årets utställningar, mässor och kurser
  Stickstämman i Växjö, fick hålla kurs i stickbloggande och själv lära mig mycket om montering. Jag träffade en massa stickerskor bl a Tant Kofta. WWWKIPD firades i Kristianstad, vädret var inte det bästa men vi hade ett tält på Södertorg och det var INTE vi som hade smyckat fontänen på Stora torg, fint i alla fall! Fick se Britt-Marie Christofferssons utställning en gång till och det var toppen. Trodde inte att det skulle ge så mycket men den var dessutom så fint uppsatt med mer plats än i Landskrona, denna gången i Ronneby.
 6. Nästa års planerade stickprojekt
  En Bohusnånting, en svart kofta eller jag kanske köper en... och stickar nåt roligare. En flerfärgsstickad kofta i Kaunigarn som ligger och väntar.
 7. Övrigt kul
  Bloggen fyllde fyra år och passerade 100 000 besök sen den startade, firade lite med en utlottning. Jag fick ett nytt jobb som jag trivs jättebra med och då fick jag börja pendla, inte alltid såå kul men jag får pendlarsticka och det har varit trevligt.
  Köpte en Macbook så nu kan jag sticka utan att skriva ut mönster och skriva mönster medan jag stickar. Gillar den och är snart klar med mitt dominostickade MacCase.
 8. Nätet som resurs
  Knitty har varit mycket bra under året och Ravelry blir bara roligare och roligare. Blev kompis med Vogue knitting på Facebook, de har lockat en längre tid med nästa nummer som verkar mycket lovande.
 9. Verksamhetsförbättringar
  Till slut i november köpte jag en till bokhylla, kom äntligen iväg till det nya IKEA i Malmö. Där fanns också lite fler plastbackar, men dem har jag inte fyllt än, alltså,  har garn men inte orkat sortera det än. När det gäller granlagret återstår mycket, men har lyckts göra av med lite från garnlagret.
 10. Måluppfyllelse och ekonomi 2009
  Skulle köpa Norah Gaughan vol 3 från Berocco  och det har jag gjort, passade på att köpa vol 5 också när jag ändå var igång. Virkade en kofta men inte en svart, den har varit användbar.Ekonomi, ja, det handlar ju om garn och då får det kosta, satsade på två par dominostickor i rosenträ och ebenholz, mycket trevliga.
 11. Mål 2010
  Att fortsätta sticka för att det är kul och avkopplande. Lära mig nya saker så klart! Det är roligt att vara kreativ! Att få följa Tant Theas projekt med garnbutik. Vinter-OS-stickning ska det nog bli.  
 12. Önskedröm
  Nyutgåva av ännu en Starmore Tudor Roses, vet att jag inte är ensam om det. Kanske skulle starta en grupp på Ravelry eller Facebook.

Gott Nytt år alla och jag tycker det är kul att ni läser min blogg. Kramar till er alla! En extra kram till Pinneguri för Baristainspirationen. 

5 kommentarer:

Call design sa...

Gott nytt år!

curiosa´s stickerier sa...

Gott Nytt År!!!

Sanna T Sköld sa...

Gott Nytt år till dig också! visst är London bara sååå underbart. Nu var det tyvärr ganska längesedan jag var där.
Ser framemot nya rolig stickinspriation från dig 2010. Skall nog försöka att ge mig på dominomuddarna framöver.

Stora kramar
Sanna i södra norrland. Mycket snö har vi.

Merope sa...

Gott Nytt År själv! Det är alltid lika roligt att läsa din blogg och jag ser fram emot att få följa den även 2010.
Maria

Pinneguri sa...

Fin oppsummering, og takk for Barista-sjal-kommentaren :)

Godt nytt år!