2009-12-24

God Jul


En grå julaftonsmorgon har grytt. Vitt på marken men plusgrader, så ser det ut i Skåne. Igår var vi med glada vänner och provade sill och några nubbar samt sjöng igenom hela sånghäftet, 67 bitar av varierande längd. Granen hos vännerna var som vanligt såå fin. Tant Kofta har en själsfrände, kulprakten var enorm. Nya för året är de små badankskulorna, riktigt söta! Här är lite kulor från Koftan, och här och här!

Candle flamebaskern blev sådär, funderar på att riva upp den, borde ha haft fler aviga mellan flammorna.   Men det får bli efter jul, idag ska jag inte syssla med såna tråkiga saker som att riva upp, det är ju julafton även om den riktiga julstämningen inte riktigt infunnit sig, det beror kanske på en genomförkyld make som ska forslas till London imorgon. Men jag får väl ta och lägga julklapparna under granen och göra lite skinkfrukost så kanske det tar fart.

Nu är det virkning på g, ska bara välja en sjal och tror det blir ett par muddar också, hade ett par trevliga på mig igår som jag gjort ur Maria Gullbergs "Virka muddar¨, riktigt sköna och lite fastare än stickade muddar. Idag blir det packa, välja virkning, kolla upp garnaffär i London och fira jul. Det ska nog bli en bra dag.

Just det jag höll på att glömma årets julgran, men ni har väl sett den i Benettons fönster, en gran klädd med små stickade tröjor. Fin va! Jag undrar vad dom ska göra med tröjorna efter jul, nån som vet eller vågat fråga?

God jul alla läsare och stickvänner där ute, hoppas ni får en skön helg med trevliga stickstunder och garnpaket!

5 kommentarer:

Call design sa...

Jag har också tittat in Benettons gran och inte vågat fråga, för de är ju bara så söta!
God Jul!

curiosa´s stickerier sa...

God Jul och ha en trevlig Londomvistelse

Anonym sa...

God Jul och trevlig resa
önskar Maggan som är en trogen läsare!

Linda Nilsson sa...

Hej! Jag var med på kursen i möbiusstickning 1 december och jag köpte ditt mönster med hålstickningen. Där står att man ska lägga upp ett antal maskor som är delbart med 10 + 5. Blir det då så att jag stickar x antal hela rapporter + en halv rapport varje varv? Jag har börjat om två gånger och funderar på att ta upp en gång till... Tredje gången gillt! Hoppas att du har en bra London-vistelse och jag önskar dig en god fortsättning. Hälsn Linda

Sunna sa...

Tack detsamma och en trevlig fortsättning