2010-01-31

Sjalar, sjalar, sjalar!

Citronsjalen börjar äntligen ta slut, håller på med volangen, jag har gjort ett par mönsterrapporter extra så det är väl drygt 900 maskor på dessa 11 sista varv, puh! Tar med den på tåget så har jag inget att välja på, det borde göra susen.

Igår lyssnade jag på Spanarna när jag pendlarstickade, Jessica Gedin var så himla rolig när hon pratade om namnbyten att jag fick gömma mig i min citronsjal och försöka behärska mig så jag inte skrattade högt. Intressant att man ses som galen om man sitter och skrattar för sig själv eller åtminstone tror jag att folk skulle tro det. Lyssna gärna på henne, det är programmet från 29/1-10 i P1.Pinneguri frestade mig och jag föll så jag köpte mönster till Ulmussjalen och har såklart börjat. Hade ett lila alpackagarn och ett entrådigt handfärgat svart-grått-vitt som var så fint på härvan men inte har blivit nåt stickat, har försökt med lite olika mönster men inget har blivit bra, nu ser det i alla fall OK ut. Det lile  tg slut så jag får skaffa ett till så fort som möjligt.

Min gröna virkade Norosjal har fått en alpackakant och nu ligger den på en gammal fin bilfilt och torkar.

Igår hade jag premiär med min Feather-and-fan i entrådigt Visjö, den är så mycket moln som en ullsjal kan vara lätt, mjuk och luftig, supermysig att ha på.

Nu är det nog dags att ha en göra-färdigt-dag, lite vantar och muddar och en och annan kofta behöver tas om hand. Ska lyssna lite på bandyn och kanske ta ett tag på citronen också.

En liten trådgårdshälsning, ja ni ser att det var kallt för ett par timmar sen, i natt -15 och nu på nollan.

10 kommentarer:

JoyfulKnitting sa...

Hej Queen Mudd! Nu är mina andra möbius färdig, en i spetsmönster, din design så klart :). Jag har gjort den i Delights gröna, den blev läcker! Jag har lagt upp den på bloggena, ta en kik om du vill. Ha det bra, Linda

sinneskatten sa...

Hej!
Först och främst måste jag berömma dig för att du är en sån inspiration för mig.
Citronsjal är en spännande stickning, som jag är sugen på.Jag har hittat ett engelskt mönster, tyvärr är jag rudis på engelska sticktermer, har du något förslag på översättning till Svenska?
Jag har precis nyupptäckt hur skoj det är att sticka.
Stickade mängder på 70-80 talet, sen har det slumrat.
Än en gång tack för att du inspirerar.

Queen Mudd sa...

Citron jo nu finns det en jättetrevlig stickförening Sticka och de har översatt mönstret. Det finns här under en begränsad tid så slå till: http://www.sticka.org/_data/documents/monster/citron_sv.pdf

sinneskatten sa...

Tack snälla för hjälpen , nu ska jag ge mig i kasst med sjalen.

JoyfulKnitting sa...

Tack för tipset om översättningen! Har fallit för grupptrycket och jag, som alla andra, ska göra mig en Citron.

ylva sa...

Har inte gjort citron ännu men det börjar bli svårt , verkligen alla gör den , Hur som helst så älskar jag spanarna på P1 och Jessica är så finurlig i fredags pratade hon om bin vilket fick mig att både skratta högt ( sitter tryggt ensam i min bil ) och lära mig en del om de små liven.

Anne-Line sa...

Hej Queen Mudd! Blev nyfiken på den håliga märkliga sjalen som ligger i bild under citronsjalen den 31/1... verkar vara virkad, i en massa fina färger - var kan jag hitta den tro??
Anne-Line

Queen Mudd sa...

Hej Anne-Line!
Det är en variant av en virkad sjal från denna boken: http://store.vogueknitting.com/p-77-vogue-knitting-on-the-go-crocheted-scarves.aspx
den går nog att låna på biblioteket.

Anne-Line sa...

TACK snälla du!!

Anne-Line

Queen Mudd sa...

Hej igen! Glömde garnet den är virkad i Noro Kureyon sock, gick två nystan.