2010-02-12

Internationellt

OS? Jodå, jag kommer att titta och sticka men tror inte det blir nån "riktig" OS-stickning i år. Har en del att ta tag i, t ex min kofta med näverstickat ok, den blev för trång och behöver repas upp en bra bit. Nog ett bra TV-projekt, sen vill jag absolut sticka skewsockarna från Knitty, göra klart mina Twilightvantar ... detta är väl bara början.
Har provat det nya garnet från Drops Nepal, trevligt, lagom mjukt och känns härligt varmt. Virkade två OS-mössor till installationen på jobbet, återkommer med bilder, stickar vantarna i det nu, det blir himla snygga flätor.
Bokprat
För ett tag sen beställde jag fyra japanska böcker, dom har kommit! Vantar, sjalar, inneskor och mössor är innehållet. Förstår jag japanska? Nej, men en del fattar jag rätt bra, har koll på masktäthetsangivelser och stickstorlekar samt klarar diagrammen rätt bra. Resten får man gissa, i en av dem finns en urläcker sjalgrej som man kan knäppa på lite olika sätt, är så sugen på den, ska ta en titt i kväll och fundera på vilket garn den skulle kunna stickas i.

1 kommentar:

JoyfulKnitting sa...

oj, vad modigt med böcker på japanska... Fast det klarar väl du galant :). Twilight blir man ju aldrig för gammal för och det ska bli kul att se din version av vantarna. Jag har en utlottning av chokladcerat om du är sugen.

Ha en trevlig helg! Linda