2010-02-14

OS och bokprat

Skew är i full gång, misstänkte att det skulle bli så. Lite svåra att få lagom långa, fick repa upp ca 5 cm när jag kom till hälen och kunde kolla hur fotstorleken skulle bli. Trots det kul med ett helt annorlunda mönster! Socka nummer ett är nästan klar, ska bara sticka resåren och sy ihop hälen. Det är ingenting att ha med på tåget, för joxigt att hålla koll på varv och mönster, men passar utmärkt framför OS. Hittills inga kul resultat mer än hockeyn mot Schweiz. Vilka färger är jag upptagen av nu? Just det kolla här!
I kväll ska jag fästa trådar på Bellas mittens, repa upp en rejäl bit på näverkoftan och börja på en liten överraskningsgrej.
Lite bokprat mitt i all sport.

Lånade Reversible knitting av Lynne Barr, på biblioteket. Detta är en bok jag skulle vilja äga, den är jättespännade, en massa nya saker för mig i alla fall. Många små prover på stickning som går att använda med både fram- och baksida ut. Plagg som går att använda ut och in eller bak och fram. Kul och en hel del riktigt snygga grejor, klart att det finns några lite knäppa saker i en sån här bok, det hör ju till med experiment och dessutom är ju smaken olika. Här finns i alla fall mycket för mig så jag funderar på att köpa den snart. Kostar bara 228:- på Adlibirs, helt OK tycker jag.
Läser faktiskt annat också, just nu är det Anneli Jordahls bok om Elsie Johansson, jättebra! Ska lyssna på Anneli den 8 mars i Hässleholm.

3 kommentarer:

Annika sa...

Har oxå funderat på Skew, var de krångliga? Tack för boktipset! Den verkar intressant!

Queen Mudd sa...

Lite småpilliga men kul, klar med ettan nu.

Sunna sa...

Kul med nya böcker, vilket häftigt garn det randiga