2010-03-14

En sticknörds söndagstankar

Igår var det stickkurs i Broby. Jag försökte inspirera till Dominostickning och kursdeltagarna var flitiga och duktiga så det stickades dominorutor för fulla muggar. Själv håller jag på med ett par "dominotossor" som ska krympas! Garnet tog slut men jag har ett gammalt UFO som jag ska repa upp lite på så att de kan stickas klart. Gillar inte färgerna, grönt och rosa, men får väl dekorera dem så att de förhoppningsvis blir lite roligare efter filtningen.
Idag har jag börjat på en linsjal, den är olivfärgad (färgåtergivningen är totalfel) och ska få en lite ovanlig form en "bruten" triangel, vi får se om det lyckas. Tänker att stickandet i lingarn ska locka fram våren på riktigt, hoppas jag har rätt.
Idag kunde jag sitta en stund på trappan och dricka kaffe och sticka. Härligt i solen men... plötsligt började det snöa. Usch, nu räcker det med snö tycker jag.
I Broby visade Maria två böcker som verkligen hade framsidorna emot sig.  De heter: 825 textila bårder och 7668 stjärnor men innehållet var desto mer intressant. När jag bloggat klart ska jag beställa dem och kanske ytterligare en till som heter 1018 symmetriska mönster, vilken mönsterskatt. Tack Korsstygnsbolaget och Britta Johansson! och Maria som tipsade.
 Kunde inte hålla mig utan shoppade ett mönster på Ravelry, sjalen Daybreak som ska stickas i sockgarn. Går och funderar över vilka garner jag ska kombinera, fast får väl sticka klart en pågående sjal först. Visst är den väl snygg! Åh, kan inte bärga mig, vill ha en orange, en grön och en svalt svart-vit eller vad ska jag välja?

4 kommentarer:

Merope sa...

Daybreak var häftig! Men verkar bestå av en miljard maskor......

Angelika sa...

en sort-orange ville väre fin :-)

JoyfulKnitting sa...

Läcker Daybreak! Du som är så färgstark kan nog ta ut svängarna i färgvalet till den.

Såg dig i tidningen idag, roligt!

Linda

Anonym sa...

Roligt att du gillar mina böcker!

Bästa hälsningar
Britta Johanson