2010-06-24

Måste ha

Vet inte hur det gick till men jag hittade den här boken och nu vill jag ha den. Sjalarna verkar inte särskilt komplicerade, skulle kanske kunna göra något inspirerat av dem utan att köpa boken, men jag vill ha den. Vill kolla hur hon gjort, vilka masktätheter hon har och om det finns nåt annat finurligt att lära. Försökte köpa den på nätet men ingen av mina vanliga leverantörer hade den och när jag slog till och skulle handla så kostade boken 14.95 dollar och frakten ungefär lika mycket, nej det fick vara. Men nästa vecka hoppas jag kunna ta en tur till Köpenhamn och då tänker jag köpa den på Sommerfuglen för 149 danska och så kan jag ju kolla in lite garn, är nyfiken på Shibuigarnet som också finns i där.
Kunde inte hålla mig utan började på en ny näversjal i Noro kureyon sock i grällfärger, kul faktiskt! Min fotbollsstickning är en tunika i åskblått Rheuma thermal wolle på stickor nr 5, lite enformig men bra-att-ha-stickning, funkar på tåget till jobbet också. Sen gick jag igång på kärleksknutar förra veckan på stickcaféet, äntligen fick mitt för länge sen inköpta tunna mohairgarn komma fram och det blir fint! Dags att fotografera lite i morgon. Idag var det stickcafé igen, mycket folk! Fint besök från Stockholm och trevlig samvaro med de gamla vanliga, fick syn på lite nytt garn och rea på Rowans bomullsgarn, får kolla in det nästa vecka. Nu är det midsommar som hägrar, ska fixa en Torta di Verona med jordgubbar (recept i Anna Bergenströms Sött, sweet, dulce. (receptet finns här).

3 kommentarer:

sinneskatten sa...

Trevlig midsommar och tack för att du är en sån inspiration för många av oss.

Queen Mudd sa...

Tack! Och vilka vänner man har,idag kom en förbi och lånade mig boken. Nu har jag bläddrat och bestämt mig för att jag hade rätt, den ska köpas! Och jag vlll börja sticka omedelbart!

Caprifool sa...

Ja, vissa böcker vill man bara ha. Då kan inget bibliotek i världen stilla habegäret :-)