2010-06-27

Sommar, sommar, sommar :-)

Midsommar och fint väder, semester, kan man ha det bättre? En härlig midsommarfest med tårtbuffé, dans kring stången för de som hade lust, goda snittar, sill med tillbehör och avslutning i lusthuset med utsikt över en otrolig fullmåne som speglade sig i havet. På midsommardagen kom en vän hit med BOKEN, The fine line. Nu ville jag genast prova något av mönstren, ja egentligen flera stycken och helst samtidigt. Men det var röd dag igår så jag fick konsultera lagret och just entrådigt ullgarn 6/1 hade jag inte särskilt mycket av. Hittade dock 2 hg lilagrått från Ullcentrum som får duga, det blir "Shale" och det lila ska kombineras med någon färg, kanske vårgrönt som jag ska köpa i morgon, ska bara sticka första rapporten färdigt idag. Sjalen verkar kul men varven är låånga! Har sådan lust att sticka fler särskilt Volt (den som är på bokens omslag) och fick naturligtvis lust att göra något "eget" inspirerat av mönstren. Tänk om jag kunde ramla över ett parti entrådigt i många olika färger både naturdito och färgade så det bara var att gå loss.
Nu ska jag bara lägga ut bilder på (några av) mina pågående alster så får vi se vilka som faktiskt ska bli klara innan allt det där nya startar. Fast jag har ju semester så jag har faktiskt lite mer sticktid. Igår hade vi mest trädgårdstid, häckklippningen tar oftast två dagar så det återstår en del idag. Buxbomen blev också klippt igår och är såå fin, vi har två sorter, en gammal där de nya skotten är matta och en ny där allt är blankt. Gillar båda men den matta känns lite speciell, kommer från en gammal kolonilott, tack Astrid!

2 kommentarer:

Marias garnhändelser sa...

Har också funderat över BOKEN...sett sjalar från den både här och där...har garn som bara väntar...det blir nog att åka till köpenhamn...eller så shoppar jag loss på nätet:-)

Sunna sa...

Vad fint det var här, grönt och skönt