2011-01-30

Stickar tårtpapper

Ett enkelt spetsmönster stickat med i krispigt entrådigt isländskt garn blir nästan som ett tårtpaper. Det vita garnet har en så underbar vit nyans, den är precis lagom gräddvit, jag vill smaka på den, läcker!

Igår hade vi folkbildningens dag på biblioteket i Hässleholm, trevligt på alla vis, intressanta aktiviteter visades av olika studieförbund. Det som lockade textilnörden i mig mest var nålbindning, jag köpte två fina nålar av ben. När jag kom hem konsulterade jag webben och försökte minnas hur det gick till, skulle tro jag gick en kurs i slutet av 70-talet. Efter ett par försök kom jag igång kom igång och nu har jag att par bruna muddar i Drops Nepal, det var jättekul att återknyta bekantskapen med nålbindning igen. Funderar på om man kan starta med en rundel och göra typ en spiral. Ska testa det, men måste göra klart mina förberedelser inför mudderiet på jobbet den 8 februari.
På tisdag är det ännu ett smart stickcafé på Facebook, Lisa som håller i dem har den ena idén efter den andra, alla bra! Nu är det för oss som har flera projekt på gång, alltså inte gamla UFO:n utan nystartade saker. Jag måste även ge en eloge till Stickigt för en kanonbra idé, hon håller på att göra klart nåt gammalt genom att sticka minst ett varv per dag på det, då måste det ju faktiskt bli klart nån gång och det kan ju också hända att det plötsligt blir kul igen! Jag har en spedetröja som jag borde plocka fram och hålla igång på det viset, ska bara hitta den först! Får se när jag får tid att leta...
Igår var det konst på gång, först vernissage i Hässleholm Kulturhus med Fukiko Nakabayashi (mycket sten) och sen till Kristianstads konsthall och Gert Germeraad, härlig konstlördag!

3 kommentarer:

tilda sa...

Hej på dig! Jag är så glad att jag råkade hitta din blogg! Det är tack vare din fina näverstickade tröja som du visade på FB stickcafé som jag fick fart på min väst stickning.Men då tänkte jag inte på vems tröja det var.Lagade framstyckena med näverstickad nedrekant. Roligt och snyggt. Snygga saker du lagar!

Kristina H sa...

Tack, roligt att du ockå gillar näverstickning. Jag tycker att det är såå roligt men har mest gjort sjalar hittills.

Rät&Avig sa...

Vilka fina saker du gör! Kommer tillbaka för mer inspiration...
/Ann-Britt