2011-04-24

Faran med stickkaféer är inte överdriven

Foto av Eva Martinsson på Helylle
Vill utfärda en varning för stickkaféer! Man kan bli för inspirerad och t o m besatt av saker, flera extremt intresserade träffas och då uppstår detta fenomen.
I torsdags var det bolerodags igen vi tittade och jämförde och beundrade. DÅ tog Eva fram ännu ett mönster på en bolero till av Sidsel J Höivik, denna gång inspirerad av den norska Fanatröjen och ja, vad hände tror ni? Just det, jag har börjat sticka den! Hittade iofs garn i lagret som verkar räcka, för denna gången är jag modig och stickar en kort (trots min konstitution). Och inte nog med det, jag har stora problem med att det liksom puttrar inombords kring hur jag kan göra fler med inspiration ur den traditionella mönsterskatten.
Nästa projekt är förmodligen ytterligare en kort kofta ur Knitting the old way, den heter Danish Brocade Blouse och är reliefstickad med tygisättningar. Måste tyvärr göra ett tredje försök att sy i ärmarna i min första bolero, den har liksom puff och det ser inte snyggt ut :( Lite klart också: Min gröna Sponge-sjal är klar, blockade den så gott det nu går med möbiusgrejor och den blev spöklik, jag får en känsla av tjocka läskiga spindelnät. Lite inte klart: min virkade sekkuscarf är nästan klar! Påsk i Skåne innebär konstrunda och igår gjorde vi en dylik, lite nya och lite gamla ställen. Vitsipporna var underbara, vitt, vitt, vitt bland de spirande lövträden! Fikade på Ekströms i Degeberga, trevligt ställe med massor med gott att testa, med detta i magen orkade vi med ett antal stopp på rundan.   Rekommenderar särskilt Gert Germeraad och Malin Schönbeck i Eljaröd, härligt med två motsatser i samma hus fast skulptur förstås.

Måste också tipsa om en spännande framtida fritidssatsning som Gerts fru, Jennifer Forsberg ska göra, tänk vad kul när fritidssaker också får vara konst och kultur. Jennifer har utformat ett förslag till en barnbassäng till Karsrobadet i Eslöv och fått uppdraget.
Den här påsken är det underbara solochvärmedagar, så idag får det bli trädgård, såg igår att inte bara kirskål och nässlor överlevt denna kalla vinter utan det lilla Bornholmsfikonet minsann har klarat sig, kul! Gorde en god paj på nässlor och kirskål men det finns mer kvar att ta hand om, kanske skulle baka ett nässelbröd och någon orkar åka till affären idag och köpa mer mjöl.

2 kommentarer:

Medea sa...

Vad härlig din fanakofta ser ut!! Du inspirerade mig att göra mina stjärnor i en annan färg också.

Elanit sa...

Gillar verkligen det mönster du presenterar, bättre än det mer vanligt förekommande just nu. Kanske ska testa...