2011-06-06

Långhelg med innehåll

Händelserika lediga dagar, först Siesta - fast det var ju både jobb och ledigt. på fredagen fick jag göra en viktig insats, sydde dit ett hjärtformat märke på Håkan Hellströms nya vita jeansjack. Hoppas han blev nöjd, det var hans turnéledare som var i nöd
Different Lines av Vera
:-). Se bildbevis lite längre ned. Avslutade min festival med att lyssna på Ane Brun, lite av en favorit. Igår var det studentbal på Bäckaskog för yngsta dottern och det slutade med lite nattskjutsning. Dom hade haft roligt, bra! Idag, nationaldag, fick vi lyssna på Det här är ditt land av Woody Guthrie med text av Mikael Wiehe som sjöngs av Nora i Tivoliparken, rätt mycket folk som tittade på folkdans, fick flaggor  och glass och avslutning med marschmusik. På hemmaplan fixas det inför studentmottagning på fredag: ommålning av utemöblerna, ogräsrensning och låna tält samtidigt som matplaneringen pågår som bäst. Sticker emellan med lite stickningar när jag hinner. Har upptäckt en ny designer: Vera Välimäki, köpte två sjalmönster och Stephen Wests senaste Spectra. Detta innebar att jag har påbörjat tre nya sjalar men i gengäld har jag gjort min nattröja helt klar med tygisättning och allt. Den passar precis och jag tror jag kommer att gilla den.
 Tack Inger Ohlsson för inspiration och det jag lärde mig på Spedetröjkursen för några år sedan! Jag blir sugen på att ta tag i min spedetröja igen för detta var ju bara såå kul! Har faktiskt stickat en hel del på den. Blir också sugen på att lära mig mer om nattröjor, det finns lite info r på Vivian Höxbros sida, hon ska skriva en bok om dom, hoppas det inte dröjer för länge.

Akimbo, oblockad.
Scalloped shawl, också oblockad.
Håkan med hjärta!

3 kommentarer:

Anna sa...

Din nattröja är fantastiskt fin!

Stickigt humör sa...

Har också hittat Vera Välimäki. Ren och jättesnygg design. Snygg nattröja!!

Annika sa...

Så fin tröjan blev med det tyget! Snyggt monterat!