2011-07-13

Korsstygnsbolaget

Min stjärnkofta to be
Stjärnhalsduk
Korsstygnsbolaget är Britta Johansons eget förlag verkar det som, där ger hon ut böcker med korsstygnsmotiv. En skatt att använda till allt möjligt som inte är korsstygn tänker jag. Jag vill sticka och virka med flera färger och då är hennes böcker toppen. Själv äger jag för närvarande 7668 stjärnor, 608 blommor och 826 textila bårder. Jag har använt stjärnboken mest t ex till min halsduk och just nu stickar jag en kofta som ska bli en crossover mellan Odd Molly och Sidsel J Höiviks boleros. Alltså det ska bli omlott med knyt och helmönstrad men också lite broderi. Ja, ja vi får se hur det går, den är i olika blå, lila och blågröna nyanser, inte riktigt mina favoritfärger men broderiet ska nog få den att bli rätt.
Odd Mollykoftan
Fritt efter Fana,
Sidsels mönster
Åter till Britta, hon har en blogg som verkar bli riktigt rolig! Kolla in den och där finns även länkar till hennes böcker. Hon är konstnär och textilformgivare här finns lite mer info om henne och ett galleri med bilder. Jag har köpt mina böcker på Adlibris men man kan även beställa dem direkt av Britta här! Priserna verkar rätt lika på de olika inköpsställena. På min önskelista står bredare bårder och symmetriska mönster för jag är inte så mycket för hjärtan, men jag vet att ni är många därute som gillar hjärtan.

7 kommentarer:

Monstermønster sa...

Jeg kjøpte stjerneboka etter å ha lest om den hos deg, er veldig fornøyd! Morosmt konsept!

Det var nok sjalet du strikket som jeg falt pladask for, men det ble votter hos meg.
http://meretesmonstermonster.blogspot.com/2010/09/7668-7662-to-go.html

Madam Munch sa...

Det var en dejlig oplysning at få. De bøger er vist slet ikke kendt i DK

ylva sa...

Åhh vad fint det kommer att bli! Jag har alltid varit förtjust i just den Odd Mollykoftan. Tack för tipsen. Själv sitter jag och knåpar på en Fanabolero men har ändrat lite förståss....

Tanten sa...

Stjärnkraft och blomsterfröjd... härlig läsning och fina bilder.

Emmy sa...

Jag har sneglat lite på de där böckerna förut, och nu blir jag ännu mer sugen. Jag tror det får bli en beställning.

Pinneguri sa...

Sier det samme som Monstermønster, det var du som inspirerte meg til å kjøpe den også. Og nå har jeg jammen gått avsted og kjøpt enda flere (men det er veldig stor prisforskjell på bøkene der ute så man bør undersøke prisene litt, er min erfaring).
Men, jeg hadde ikke sett denne posten før, og jammen sitter vi ikke å strikker på noe lignende igjen, Queen Mudd :0 Jeg på et vognteppe, da, men også i Kauni og også med stjerne skjevt over hverandre på rad. Mhm. Nesten litt skummelt. Fint, men skummelt :D

Kristina H sa...

Lite skummelt kanske men mest ett roligt sammanträffande. Just nu har jag bara en stickning, är på resande fot. Men skanhem om några dagar och ta tag i ärmarna på stjärnkoftan. Försöket börjat uppifrån men det blev inte bra så nu blir det på traditionellt vis istället.