2011-08-13

Öland osv

Väl hemma från Dublin blev det en snabb visit i hemmet innan vi for vidare till Öland. Äldsta dottern firade sin födelsedag i föräldrahemmet trevligt. Sen blev jag snuvad på resestickandet, min resekamrat hade ont i ryggen så jag fick köra till Öland. Men det blev lite virkning fram emot kvällen, hade med ett ofärdigt projekt som borde bli klart. Rätt kul virkning en sjal i stjärnmönster som jag påbörjade förra sommaren. Tog även med min kofta med stjärnor för att börja om på ärmen. Öland visade upp sig från sin bästa sida med fint väder och t o m ett dopp och efter det  svampplockning med garanterat resultat. Skörden slutade som en toppengod kantarellpasta med grillad kyckling.
Efter Öland ett par dagar så bar det hem till sista semesterveckan som jag har spenderat med att lyssna på böcker, titta på film medan jag rastlöst stickat och virkat på lite olika projekt. Har lärt mig hur ljudet att regn låter, det har mer eller mindre regnat varje dag. Jag hade velat sitta på stranden och sticka men så blev det inte.
Lite olika projekt har blivit klara: den röd/gråa sjalen, mina lilla kelgris och min lilla kelräv, den virkade stjärnsjalen och två Fanamuddar som iofs ska broderas innan de kan användas. Jag har ett helt gäng sjalar som ska blockas så det är väl bara att ta tjuren vid hornen och dra igång detta idag! Veckan slutade med en toppentjejmiddag med både allvarliga samtal och mycket skratt. Samt att jag fick beställning på ett par fingervantar utan fingertoppar av en kompis som har onda händer när hon sitter vid datorn. Så nu uppbådar jag lite kraft och hämtar inspiration från nätet för att komma igång med detta behjärtansvärda projekt. Har redan bestämt att det får bli min första pendlarstickning nu när jobbet drar igång på måndag. Hon vill ha pärlor också, lite flärd på händerna får det väl att kännas bättre... Vi får se vad jag kan åstadkomma. jo, jag har startat Stephen Wests mysteriestickning, det blev väldigt gräll så jag startade en till i lite "lugnare" färger, svart-vitt-vårgrönt, ledtråd nr 3 kommer på måndag.

2 kommentarer:

Paula sa...

Den där räven...hur gosig som helst!

Anonym sa...

Vad fin räven - den är så söt!