2011-12-31

Bokslut 2011

Nej, inget riktigt bokslut men väl en tillbakablick. Har jag gått och blivit en "Tant kofta look a like"? Ja, lite för det här året har jag stickat koftor som aldrig förr och norskat till mig. En Fritt efter Setesdal, en Fritt efter Fana, en Fritt efter Odd Molly , en Nattröjekofta och sen blev ju min Näverkofta klar. Som vanligt ha jag stickat sjalar, vantar, muddar, mössor och allt möjligt men i år har koftorna varit bland det roligaste och jag har använt dom mycket särskilt Fritt efter Fana som jag haft såå mycket trots att det är en liten bolero, jag som inte alls trodde på bolero och min figur men det har gått så bra. Trivs verkligen med den!
Det är roligt att titta tillbaka på gamla bloggposter och i min fotoström, då ser jag allt jag gjort och det är ju en del faktiskt, på Ravelry är det 49 projekt men det är faktiskt lite fler grejor som blivit klara.
Men
det som jag inte gjort klart är t ex min spedetröja påbörjad i juni 2008 men nu har den snart två mer än halvfärdiga ärmar, kropp och ryggstycke klart, bara framstycket kvar och ärmkanter och ärmöverdelar. Det ser ljust ut, jag tror den snart blir klar. Är inte heller klar med den danska nattröjan, där saknas båda ärmarna. När speden är klar tar jag tag i den.
Kurser
Ett riktigt kursår: Fair Isle med Helene Wallin i april, Stickstämman i juli och Nattröjor med Vivian Höxbro i september. Tre riktigt bra kursupplevelser! Sen var det ju Uppstickaren, ett stickevent i Helsingborg också kul!
Resor - i garnets tjänst och resor utan garn
I Århus ( en stängd garnbutik men fick träffa Charlotte Töndering på Stickstämman), I Dublin hittade  jag en garnbutik men inte nåt att köpa, tjocka inhemska tweedgarner. I Helsingfors fanns ingen tid till garnshopping (en tjänsteresa), i Paris gjorde jag helt andra saker och i Tallinn blev det både garn och ett äkta spinneri.
Nästa år vart bär det av då? Hoppas kunna börja med en liten tur till Köpenhamn, behöver ett nystan höjlandsgarn till en scarf som jag fick mönster till på stickstämman.  Enligt planerna blir det Paris i april igen, kul att ha en dotter där att resa till. Önskeresan skulle gå till Island men vill även hinna med något östeuropiskt t ex Riga eller sen kan jag drömma om en helg i London och några dagar i New York och kanske en resa till den spanska nordkusten, ja drömma går ju alltid.

Stickkaféer under våren nästan varje vecka men i höst inga alls, hoppas det kommer igång igen, har fått hålla tillgodo med stickkafé online på facebook som ju har varit jättetrevliga. Tack Lisa Åhlström som kom på det och som har genomfört dessutom!

Sen har det faktiskt varit mycket med jobbet det här året och jag har verkligen behövt den avkoppling det är att sticka det jag har lust med och inget annat!

Favoriter och roligheter
Koftan Fritt efter Fana är nog den som jag använt mest och den gröna nattröjan. Kurserna, alla lika roliga!
Tråkigheter
Trist: jag glömde mina fliptopvantar på tåget hoppas någon har nytta av dom.
Tristast: jag glömde min svarta spetssjal på Harrys och fick inte tillbaka den. En riktig favorit, stickad 2006.
2012
Tänker verkligen djupdyka i UFOkorgen och försöka avsluta en del och repa upp annat. Sen ska jag inventera lagret och ta mig en funderare på vad jag ska sticka med allt det roliga garnet och vad jag faktiskt kan skänka eftersom det inte kommer att bli nåt.
Ska försöka få mina döttrar att testa stickning nån gång under året.
Ska kolla upp kursutbudet så jag inte missar nåt riktigt roligt, kanske testa en yllebroderikurs, skulle vilja bli bättre på att brodera.
Tack för i år, välkommen 2012!

3 kommentarer:

Elanit sa...

Vad mycket fint du hunnit med under året! Jag har en liten fråga om nattkoftan. Kan man köpa det mönstret någonstans, eller ingick det i kursen? Jag skulle gärna vilja sticka den, så vet du om det finns till salu så skulle jag bli glad!

Kristina H sa...

Jag har stickat min efter ett mönster i boken Knitting the old way. Den är modifierad till kofta. Det finns en annan nattröja i Vibeke Linds bok Sticka efter gamla nordiska mönster.

Elanit sa...

Tack! Ska se om jag kan hitta böckerna via biblioteket!