2011-12-11

Julklappar och bokprat

Så fort en vecka går jobba, jobba, jobba och lite njuta. Fick vara med om Lucia i folkton i Caroli kyrka med bl a Musikhögskolans kammarkör där äldsta dottern är med. Härlig stämning inne men ute blåst och regn!
Plötsligt närmar sig julen och klapparna måste köpas och fixas så min möbius har tappat farten för den är ju bara till mig. Har påbörjat två nya projekt som kan bli julklappar om de blir färdiga. Alltså får bloggläsarna vänta på information om vad och hur.
Men jag kan ju skriva lite om de två böcker jag köpte i Tallin:
Eesti labakindad ilma laande laiali av Aina Praakli en vantbok med massor av inspiration och tillsammans med Folk knitting in Estonia av Nancy Bush på amerikanske så kommer man nog rätt långt med den boken, den har dessutom parallelltext på engelska. Sen hittade jag Elumönu av Ärmä Roosi som är mer av en hemslöjdsbok med broderi, vävning men också stickning både fingervantar och strumpor. Strumporna är verkligen fina, vita med mönsterstickning på vaden. Såna borde jag kunna åstadkomma och en av döttrarna uttryckte ett önskemål om att få ett par. Vi får se, jag är så praktisk att jag vill att dom ska vara maskintvättbara så det får väl bli sockgarn, men först de påbörjade klapparna och sen vill jag ju bli klar med min möbius, faktiskt inte så mycket kvar 4-5 rapporter skulle jag tro. Den är rätt otymplig så julklappsstickningarna kan få pendla med mig den kommande veckan.
Nu blir det julpyssel resten av dagen, men jag hinner nog ta några varv och dessutom få lite vinterstämning genom att titta på vinterstudion en stund. Längtar lite efter kalla soliga dagar och ett lätt snötäcke. det lyser upp i mörkret.

Funderar på att köpa mig en bok Knitting around the world av Lela Nargi. Hoppas jag inte blir besviken på den det är ju kul att läsa om stickningen i olika länder.
Nej, nu lite bak och mat inför julen och sen en stickstund till Vinterstudion!

1 kommentar:

Marias garnhändelser sa...

Jag gillar Knitting around the world av Lela Nargi. Köpte den direkt av författaren på Rhinebeck, wohoo