2012-06-17

Nähä,

nu får jag nog göra något för att hålla uppe intresset hos er mina kära tålmodiga läsare. Stickar jag fortfarande? Virkar jag på nåt? Har jag tappat sugen? Svar, Ja, ja och nej men... Det är roligt att sticka men jag har nog ändå nåt slags kris, återkommer till den först lite rapporter från stickeriet hemma hos mig. Det finns en massa kassar och korgar med garner och en del ofärdiga saker (UFO-bloggen, återkommer också till den) och en del ppågående projekt. Ibland är det ett garn jag vill sticka med men inte vet vad det ska bli och ibland är det ett mönster jag vill sticka men med vilket garn och ibland är det en idé (eller flera) i mitt huvud som vill realiseras. Så till saken jag stickar en kofta ur en trevlig dansk bok som jag köpte när jag var med Eva i Köpenhamn och träffade Arne och Carlos, boken heter Nordiske masker av Lone Gissel och Tine Rousing och där finns den här spännande koftan med märkliga framstycken och virkad rygg, det är virkningen som jag håller på med, behöver lite mer garn och är lite bekymrad över hur det ska passa när jag virkar sexkanter som ska passa ihop med allt det andra, men jag tror det går, garnet är Kauni i blått, lila och mossgrönt. Sen föll jag för sjalen Pendulum på Ravelry och köpte den häromdan, hittade en härva mörkbrunt och gulaktig Colinete Jitterbug, ser helr OK ut, mina stickkompisar tyckte att det är en sjal för kulturtanter så det passar ju mig :-)
Sen är det det garnet som jag vill ska bli nåt, tredje upprepningen på g, ett tegelfärgat japanskt silkegarn, ska det bli en rak sjal, ja men hur ska den se ut? Inte klar med tankarna där... Nu UFO-bloggen, där jag riktigt diciplinerat stickat klart ett UFO varje månad och t o m i april vunnit något som jag inte vet vad det är men det ramlar väl ned i brevlådan endera dagen. Men i maj skulle jag bli klar med en urtråkig lintröja och då tar garnet slut och Helylle har inget inne så jag får helt enkelt missa mitt maj-UFO.
Nu till krisen: jag har så fruktansvärt mycket stickade saker som jag inte hinner använda så det känns inte bra, tror jag måste sälja av en del. Det är faktiskt en hel del riktigt fina och arbetade grejor. Någon som har nåt råd om hur och när ska jag göra det? Det är nog mest sjalar som behöver få nya hem. Tänker tvätta det som är använt men sen...?

3 kommentarer:

karin sa...

Det ser ut som om du köpte samma garn på samma ställe som mig. Jag tyckte det var svårt att sticka med ville inte flyta på stickorna, men valde att blanda det med Isager alpacka i lace och sticka en Camomille där jag stickade ränder så länge garnet räckte och sen gjorde kanten i dubbelt av lacegarnet

Anonym sa...

Ville bara säga hur mycket jag har saknat din blogg då den varit tyst ett tag. Härligt att få läsa om och se dina spännande arbeten igen. Du ger mig en sådan inspiration!!!!
Många kramar till dig :)

Syserine sa...

En epla butik??