2012-07-17

Semester

Sista semesterveckan, hm, vore trevligt med lite längre ledighet framförallt för att kanske få några riktigt varma dagar. Fast det har varit en bra semester ändå, första delen tillbringade vi i norra Spanien, mycket trevligt, rekommenderas! Vi reste runt och gjorde många roliga saker och såg ett grönt bergigt Spanien och havet!

Guggenheimmuseet i Bilbao
  • När vi kom hem så bestämde jag mig för att nu var det dags att sticka en till nattröja och så jag la lite tid på att bestämma ett mönster och sen var det det svåra med färgvalet, det blev brunt! Lite konstigt men jag tänker göra en kofta och den ska få svensk spedetröjsdekoration lite färgglatt hoppas jag.  Tror att den bruna färg jag har valt kan passa både med grönt eller lila i dekorationen, tänkte försöka våga lite mer den här gången, mina andra tröjor i den genren är väldigt diskreta i färgval. Sticket kom igång och efter en mindre omstickning så passar tröjan, första försöket blev lite stor.

  • Sen gjorde jag en djupdykning i mitt garnlager och hittade garn till Rams and Jowes av Kate Davies som jag länge velat sticka och så satte jag igång! Så himla kul! Det visade sig att jag behövde köpa till ett nystan Rauma finull för att det skulle räcka, rätt bra va? 

  • Sen kom ju första ledtråden i Stephen Wests mysteriesjal och då fick jag problem, skulle hitta garn även till den, det jag till slut bestämde mig för blev inte snyggt, ännu mer funderingar men igår lyckades jag hitta en kombination (från lagret) i grått och gult som jag tror  mycket på. 
  • När jag letade som värst hittade jag en del isländskt entrådigt i grått och grått som jag tänkte att det borde jag sticka upp. Så ja då plockade jag fram mitt redan köpa mönster Pendulum och satte igång och det ser bra ut men jag har inte riktigt följt mönstret så den blir lite annorlunda. 
Som ni förstår så har jag att välja på när jag tar fram stickningen. Under semestern virkade jag en mössa till Strindbergsveckan i höst, återkommer med mer om den senare i höst. Igår lyckades jag hitta lite knappar så att några saker kan bli färdiga och nu ska det ju finnas kantareller och snart måste jag kanske plocka vin- och krusbär. Det funkar faktiskt med sommar även om det hade varit härligt att kunna sitta på stranden och sticka.

4 kommentarer:

Annika sa...

Mycket snyggt! Var hittar man mysteriesjalen?

Anonym sa...

Hej...följer dina spedetröjstickningar. Undrar vad du stickar i för garn och stickor??
Skulle väldigt gärna göra en egen. Din gröna kofta är en favorit. mvh marie bringsarve@hotmail.com

Stickigt humör sa...

Har också ramlat över Pendulum. Men ser att vissa får till en lite annorlunda form på sjalen. Vad beror det på tror du?

Linda sa...

Så underbart med sådan kreativitet! Härligt att ha så många fina stickningar att välja på när det är stickdags.