2012-09-21

Koftsugen som vanligt

Det är nåt visst med koftor: snyggt och smart, man kan knäppa upp när det blir varmt, lite elegant bara istället för att dra en tröja över huvudet. Eller hur?
En kofta behöver inte vara oformlig eller illasittande den kan vara lika snygg som en kavaj, bara lite mer personlig om man har stickat den själv.
Och så råkade jag titta i nya Allers och där såg jag en kofta! Orchidéa - har ni sett den? Lagom mycket blommor och stickad i ett av mina favoritgarner, Rauma Finull! Har jag tid med den nu? Nej! Skulle jag vilja sticka den nu? Ja! Undrar vem som vinner? Här är i alla fall en bild att dregla över.

Nuläget känns som helatidenläget denna höst men det kan ju ändra sig :-)
Inget färdigt att visa upp bara tradiga fortsättningar, det känns lite tröstlöst att hålla på med en kofta och två sjalar i tunt, tunt garn som tar tid. Koftan har legat ett tag men nu har jag börjat på den igen och kollat upp hur mycket det är kvar upp till ärmhålen, inte så mycket, sen blir det ju färre maskor :-) Så när den är klar kanske jag kan sticka en ny kofta.
Har en mössa på gång också (egentligen två, hm!), den borde jag få fart på, i morse kändes det som att snart blir det vantar så ullvädret närmar sig mer och mer.

Men i huvudet så snurrar idéerna på som vanligt, är också sugen på den danska koftan med randiga ärmar som jag skrev om redan i mars, har grafitgrått shetlandsgarn, 200 g, kan det räcka till kroppen tro? Ärmarna kan ju stickas med diverse restgarner.

Sen såg jag den där maffiga rundhalsduken Big Herringbone cowl (Ravelrylänk), och den stickas ju med tjockt garn i en konstig teknik. Fast tror jag ska kolla upp tekniken (dvs. provsticka) innan jag bestämmer mig för att köpa antingen Cocoon från Rowan eller Malabrigo Chunky till en härlig halsvärmare.

Längtar efter några sköna stickstunder när jag inte håller på att somna, det har varit ganska hektiskt på jobbet ett tag och det märker t o m jag som i vanliga fall är kvällspigg.

1 kommentar:

EvaL8 sa...

Koftor kan man inte få för många av. Själv har jag alldeles för många på gång. Men det blir nog en kall vinter. ♥