2013-01-06

Trög start på 2013

Jag som var så glad när jag hade köpt garn och mönster till filtade vantar. Nu två par senare är jag lite trött, dom filtade! Så trots att jag använde all kraft jag hade så är dom för små, det tredje paret är i maskinen nu, stickade det väldigt mycket större än de två miniparen. Fast lite glad är jag ändå för samtidigt med vantarna filtade jag ett mobilfodral som passar ypperligt till min telefon. Så nu snurrar två fodral till i maskinen. Har tänkt mig lite broderi på mobilfodralen, så nu blir det att plocka fram garn och pärlor och den fina yllebroderiboken! Har tänkt vara lite duktig och sticka klart mina mönsterstickade vantar, bara tummarna kvar, men tror inte det blir ikväll, en annan dag, eller kanske nån pendlarsträcka den kommande veckan.
Jag har kommit fram till att det är tråkigt att sticka fula lösa vantar som ska filtas, det är helt klart roligare att sticka sån som är fint att titta på när man håller på med det. Nej, ikväll blir det nog lite broderi eller så fram med Raggas Idunn igen, den är rolig, trots att jag är mitt i det stora gråa partiet.

2 kommentarer:

Elisabeth - Tant Thea Magnusson sa...

Har gjort några grejor som jag filtat men själva "tillverkningen" är inte så lustfyllt. Formlöst och inte så njutbart som det annars är att sticka, när man kan titta på hur arbetet växer fram, måtta och känna. Jag håller med dig. Hellre något som är vackert under skapandet.

Anonym sa...

Hej!

Föreslår någon modell ur underbara Solveigs vantar, det är glädje hela tiden man stickar! Också passar Rauma finull till hennes mönster, härligt att sticka i och så många färger det finns!

Tack för Din alltid läsvärda blogg!

Maggan